Veïns del Vendrell, farts de l'abandonament de mobles a la via pública

El carrer de la Cerdanya o el Barri Ferroviari, alguns dels llocs afectats
Mobles al carrer de la Cerdanya, al Vendrell. | Cedida

 

Diversos veïns del Vendrell han expressat les últimes setmanes el seu malestar per l'abandonament de mobles a la via pública en diversos llocs, la majoria de vegades al costat d'illes de contenidors. Aquest és un problema habitual a la ciutat, i que augmenta la sensació de deixadesa en alguns punts, a més de provocar problemes de mobilitat dels ciutadans que van per les voreres i els carrers.

 

Dificultats per als vianants

Un dels llocs on es dona sovint aquesta situació és al carrer de la Cerdanya, al centre del Vendrell, al costat d'una illa de contenidors. Veïns del carrer han enviat fotografies de com cadires, mobles, calaixos o fins i tot matalassos obstaculitzen la circulació per la vorera, en un lloc on aquesta no té grans dimensions. Això fa que persones que vagin amb cadira de rodes o portin cotxets per a nens tinguin dificultats per passar.

 

L'últim episodi va tenir lloc aquest passat divendres 28 de juny, dia de mercat, però els veïns asseguren que és una situació que es repeteix periòdicament. Des de l'Ajuntament del Vendrell expliquen que per a recollir els mobles vells cal trucar prèviament al telèfon 977 16 64 00 i allà s'informarà del dia que es poden treure al carrer, depenent del lloc on es visqui. En el cas del carrer de la Cerdanya, la recollida es fa els dijous, amb el qual els mobles que es van deixar el divendres no es van treure el dia adequat.

 

També al Barri Ferroviari

Un altre lloc on aquesta situació es repeteix de manera periòdica és al Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders, on les illes de contenidors semblen molts cops abocadors. Aquesta és una queixa habitual dels veïns del barri, que han tornat a expressar aquest cap de setmana, quan un dels punts va quedar ple de mobles, sofàs i taules. Des de l'Ajuntament han afegit que si aquestes situacions es fan fora del dia estipulat, es fa una denúncia dels fets, per la qual cosa animen a presentar fotografies i una instància al SAC. En aquest enllaç es poden consultar els dies de recollida de mobles a cada barri.

 

Mobles llençats al costat de contenidors al Barri Ferroviari. | Facebook