Cunit fa una campanya contra les actituds masclistes durant el carnaval

S'ha treballat entre l'Ajuntament i el col·lectiu Festes Feministes de Calafell
El Carnaval torna al Baix Penedès.   | Toni González

 

L'Ajuntament de Cunit i el col·lectiu Festes Feministes de Calafell han impulsat una campanya de sensibilització contra les actituds masclistes durant el Carnaval del municipi. Sota el nom de 'Per Carnaval, no tot s'hi val', la campanya té «un objectiu de sensibilització des d’un vessant d’empoderament de les dones davant d’actituds masclistes, sense perdre l’essència de la festa de Carnaval», segons el col·lectiu feminista.

Aquesta campanya té el mateix nom que la que s'ha impulsat a Calafell, i que ha estat motiu de desavinences entre la regidoria de Turisme d'aquest municipi i Festes Feministes. El col·lectiu va criticar fa dues setmanes que des del consistori calafellenc se'ls hagués deixat de banda en l'elaboració de la campanya, tot i que la iniciativa de la mateixa va ser, segons asseguren, seva. Per això es van desmarcar del resultat final, criticant aspectes com el cartell o diverses frases que s'hi usen.

 

Agraïment cap a l'Ajuntament de Cunit

Per contra, Festes Feministes ha mostrat el seu agraïment envers l'Ajuntament de Cunit, que creuen que «ha reconegut la nostra tasca i ha fet ús de la campanya fent-ne difusió entre totes les carrosses i comparses que participaran en el Carnaval aquest cap de setmana, així com als establiments del municipi». El col·lectiu ha volgut contrastar les imatges de les dues campanyes, destacant que la de Calafell, on es mostra «un antifaç feminitzat que plora, no convida a gaudir de la festa».

En canvi, a la imatge de Cunit s'hi veu «un grup de gent disfressada fent pinya davant d’aquest tipus d’actituds», un aspecte que, a tenor seu, «reflecteix el canvi que busquem en la societat». A la campanya de Cunit també es faciliten «els telèfons especialitzats, gratuïts i amb disponibilitat 24 hores de la línia d’atenció contra la violència masclista de l’Institut Català de les Dones (900 900 120), i el telèfon de CatSalut Respon (061)».

Podeu veure tota la informació del Carnaval de Cunit, en aquest enllaç.

"ATENCIÓ | S'obren, a la fi, el pont i el camí de les Madrigueres del Vendrell" "El PDeCAT del Vendrell manté la «mà estesa» per fer un acord amb Primàries"