Cunit farà una nova excavació a la Cova de l'Avenc

Serà la quarta que faci l'equip d'arqueòlegs d'Artur Cebrià
Es farà una nova excavació a la Cova de l'Avenc de Cunit. | Ajuntament de Cunit
 

Cunit ha anunciat que es farà una nova excavació, la quarta ja, a la Cova de l'Avenc, amb l'objectiu de seguir recollint informació sobre els episodis històrics del municipi. L'última excavació es va fer fa dos anys, a l'estiu del 2018, i va treure a la llum diferents troballes amb les quals es va poder confirmar la ubicació dels primers pobladors del municipi.

Aquestes eren restes humanes i de ceràmica del neolític, és a dir, de fa aproximadament 4.000 anys. A la segona excavació ja s'havien trobat restes d'ossos humans que tenien entre 1.000 i 5.000 anys d'antiguitat. Aquestes excavacions són fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de Cunit i un equip d'arqueòlegs que encapçala Artur Cebrià.

Voluntat pedagògica

El regidor de Turisme i Patrimoni de Cunit, Jaume Casañas, remarca que amb aquests treballs es vol seguir descobrint més aspectes «de les nostres arrels i incorporar noves dades a la nostra història local», però alhora també es vol que aquesta informació «arribi a les escoles amb una finalitat pedagògica, perquè les generacions més joves creixin amb el màxim coneixement del poble on viuen».

"La Fundació Apel·les Fenosa rep el retrat que l'escultor va fer a Marina Rossell" "Els ciutadans del Vendrell ja poden adquirir mascaretes gratuïtes"