La Cova de l'Avenc de Cunit.

Cunit farà una nova excavació a la Cova de l'Avenc

Serà la quarta que faci l'equip d'arqueòlegs d'Artur Cebrià

Cunit ha anunciat que es farà una nova excavació, la quarta ja, a la Cova de l'Avenc, amb l'objectiu de seguir recollint informació sobre els episodis històrics del municipi. L'última excavació es va fer fa dos anys, a l'estiu del 2018, i va treure a la llum diferents troballes amb les quals es va poder confirmar la ubicació dels primers pobladors del municipi.

Aquestes eren restes humanes i de ceràmica del neolític, és a dir, de fa aproximadament 4.000 anys. A la segona excavació ja s'havien trobat restes d'ossos humans que tenien entre 1.000 i 5.000 anys d'antiguitat. Aquestes excavacions són fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de Cunit i un equip d'arqueòlegs que encapçala Artur Cebrià.

Voluntat pedagògica

El regidor de Turisme i Patrimoni de Cunit, Jaume Casañas, remarca que amb aquests treballs es vol seguir descobrint més aspectes «de les nostres arrels i incorporar noves dades a la nostra història local», però alhora també es vol que aquesta informació «arribi a les escoles amb una finalitat pedagògica, perquè les generacions més joves creixin amb el màxim coneixement del poble on viuen».


Comentaris