L’Ajuntament de Cunit posa en marxa els primers pressupostos participatius

Els veïns i veïnes de Cunit podran decidir a quins projectes volen destinar 100.000 € del pressupost municipal del 2021
El Ple municipal va aprovar la iniciativa, per unanimitat, el passat mes d’abril | Facebook

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació directa per decidir entre tota la ciutadania a què es volen destinar una quantitat de diners públics del pressupost municipal per millorar el poble.

Per primera vegada, els veïns i veïnes de Cunit podran escollir i decidir, mitjançant votació popular, a quins projectes volen destinar 100.000 € del pressupost municipal del 2021 a inversions de millora.

El regidor de Participació Ciutadana, David Marquínez, explica que «estem molt contents amb aquesta primera experiència de pressupostos participatius. Som conscients que encara hi ha marge de millora, però és important crear ara una estructura per afavorir aquesta implicació veïnal. Esperem que siguin un èxit i estic segur que en el futur farem molts més projectes de participació».

Com es pot participar?

La participació en la votació està oberta a tots els veïns i veïnes empadronats a Cunit que siguin majors de setze anys. Tots aquells que compleixin aquests requisits, podreu votar només accedint a la plataforma digital decidim.cunit.cat de participació i votant les propostes que preferiu.

Finalment, s'executaran les propostes més votades fins a arribar a la quantitat de 100.000 €.

Quan es presentaran les propostes?

Les propostes es presentaran a partir del 21 de setembre de 2020 i el període de votacions comprèn des del 7 fins el 27 d'octubre de 2020.

Podeu votar tantes propostes com creieu oportú fins a arribar a la quantitat de 100.000 €. Les votacions es faran a través de la plataforma digital — decidim.cunit.cat —. Ja pots registrar-te i participar en la presa de decisions dels pressupostos de Cunit.

Vols més informació?

El pròxim 10 de setembre a les 20 hores, hi ha prevista una sessió informativa per explicar el funcionament d'aquest procés participatiu i de la plataforma digital 'Decidim Cunit' a la Plaça Catalunya.

A més, podràs accedir i participar en tota la informació dels pressupostos participatius a través del lloc web decidim.cunit.cat.

 

"Crit d'alerta: La urbanització que construiran en un entorn natural únic a TGN" "No s'aturaran: Gran manifestació contra el tancament d'una gran empresa a TGN"