GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cunit instal·la el primer pas de vianants intel·ligent

Uns sensors il·luminen el pas i el senyal vertical quan s'apropa un ciutadà

 

El pas de vianants intel·ligent de Cunit. | BP Diari

 

Cunit ha impulsat la instal·lació del primer pas de vianants intel·ligent, que està ubicat al carrer de les Sorres, just al davant de la llar d'infants El Trenet. Aquesta ha estat una iniciativa impulsada per la regidoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de l'Ajuntament de Cunit, junt amb la regidoria d'Activitats, amb l'objectiu d'avançat cap a un municipi 'smart', o intel·ligent.  

 

El pas de vianants intel·ligent funciona amb unes plaques lumíniques que estan a la calçada i unes llums del tipus led que estan als senyals verticals que indiquen el pas de vianants. Mitjançant uns sensors, aquestes llums s'il·luminen quan detecten que s'aproxima un vianant per, d'aquesta manera, avisar els conductors dels vehicles del fet que hi ha ciutadans a prop del pas. Així, els vehicles saben que el pas de vianants està actiu i que han de reduir la velocitat o s'han d'aturar.

 

Mercat d'Intercanvi i de Segona Mà

Cunit celebra aquest diumenge 7 d'abril la 18a edició del Mercat d'Intercanvi i de Segona Mà, que es farà a l'esplanada del carrer dels Horts de les deu del matí a les dues del migdia. Hi haurà prop de 60 parades on es podran intercanviar objectes, o comprar-ne a preus populars, com ara roba i complements, parament de la llar, llibres, discs, petits electrodomèstics, jocs i joguines, instruments o material esportiu.

 

A les 10.30 hores, el mercat acollirà un taller de sabó de glicerina amb materials reutilitzats de la cuina i el bany. Es tracta d’un taller per a totes les edats, però especialment adreçat als nens i nenes. Les persones que no s’hagin inscrit prèviament al Mercat, podran participar-hi, sempre que hi hagi parades lliures el dia del mercat. Per això, cal adreçar-se a partir de les nou del matí al punt d’informació que l’Ajuntament instal·larà en el mateix mercat i apuntar-se a la llista de reserva. Si queden parades desocupades, s’assignaran els llocs a partir de les deu del matí.

 

També et pot interessar: