Cunit rep 5.700 euros de la taxa turística del 2018

L'oferta d'allotjament turístic del municipi ha augmentat els dos últims anys
Banyistes a Cunit. | Cedida

 

L'Ajuntament de Cunit ha rebut un total de 5.700 euros provinents de la taxa turística de la temporada alta de l'any 2018. Això suposa un augment del 52% respecte al 2017, en què es van recollir 3.750 euros, i constata que l'oferta d'allotjament turístic al municipi ha crescut. Aquesta és una taxa que es recapta en els allotjaments turístics, per pernoctació i persona, i que gestiona la Generalitat de Catalunya. La meitat es retorna a les administracions locals.

Primers dos anys que es rep la taxa

El 2017 i el 2018 són els dos primers anys que Cunit ha rebut diners per aquesta taxa, ja que cal arribar a un mínim marcat per la Generalitat perquè es retornin una part dels diners al consistori. Els dos últims anys, Cunit sí que ha arribat a aquest mínim, amb el qual ja ha pogut rebre una part dels ingressos aconseguits per la taxa. A Cunit hi ha dos hotels, un hostal, un càmping i el complex turístic Can Torrents, a més de prop de 200 llicències d'habitatge d'ús turístic.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Cunit, Jaume Casañas, ha destacat la feina feta des de l'Oficina de Turisme «amb les campanyes de sensibilització per promocionar que els veïns donin d'alta les seves cases com a habitatges d'ús turístic». «El resultat és que l'activitat turística i, per tant, la recaptació de la taxa, han crescut», afegeix Casañas. L’àrea de Turisme de Cunit treballa en xarxa amb altres entitats del territori, amb convenis com el Penedès Marítim o Enoturisme Penedès.

Modificació del POUM al sector SUD2

Per altra banda, el ple de l'Ajuntament de Cunit ha aprovat, per unanimitat, la modificació del planejament del POUM al sector SUD2, referent a la zona d'activitats econòmiques de la Plana del Castell que es troba a prop de l'escola Pompeu Fabra. La modificació planteja inserir una nova tipologia en habitatge, el cohabitatge, que funciona en molts països i municipis. També s'hi han incorporat aspectes que demanaven dels informes sectorials, com ara indicacions de comerç a tenir en compte pel tipus d’implantacions comercials que es preveuen dins de l’àmbit o la necessitat que el projecte posterior contempli un estudi de mobilitat en relació a la C-31.

També et pot interessar:

Netegen les zones de nidificació del corriol camanegre a Cunit.

"ATENCIÓ: Busquen un home que ha ferit una dona al Vendrell" "ATENCIÓ: Bolca un vehicle en un accident al Vendrell"