Cunit reclama que el CAP obri les 24 hores durant l'estiu

L'Ajuntament lamenta que els veïns s'hagin de desplaçar al Garraf

El ple de l'Ajuntament de Cunit ha aprovat una proposta presentada per l'alcaldia en la qual es demana a la Generalitat que mantingui el Centre d'Atenció Primària (CAP) del municipi obert les 24 hores durant els mesos d'estiu. Aquesta és una reclamació que ja fa anys que es fa des de Cunit, sense que fins ara la petició hagi estat atesa pel Govern català.

Obert només els matins

Des del consistori cunitenc lamenten que aquesta situació fa que els ciutadans hagin d'anar al CAP de Cubelles o a l'Hospital Comarcal de Sant Pere de Ribes quan el centre de Cunit està tancat, «motivant un desplaçament innecessari amb els consegüents perjudicis per a l'atenció mèdica necessària». Igualment, afegeixen que molts cunitencs opten per anar al CAP de Calafell, tot i que pertany a una Àrea Bàsica de Salut diferent, «creant una externalitat negativa que influeix en la qualitat del servei».

El Departament de Salut té intenció d'obrir el CAP de Cunit aquest estiu només durant els matins, la qual cosa es considera des de l'Ajuntament com «un empitjorament en el servei i en la qualitat de l'atenció sanitària de tots els cunitencs i cunitenques». La proposta presentada al ple de Cunit ha rebut el vot unànime favorable de tots els grups municipals.

"El gest de Calafell amb els treballadors que han combatut la pandèmia" "L'Arboç prepara un casal esportiu per a aquest estiu"