El recuperat capgròs de l'alcalde cunitenc Josep Solé.

Cunit recupera el capgròs del segon alcalde de la democràcia

L'element del seguici festiu es va extraviar anys enrere

Cunit ja torna a tenir els seus sis capgrossos del seguici festiu. L'artesà Toni Mujal, autor d'aquests elements, ha tornat a crear el capgròs de qui fou el segon alcalde de la recuperada democràcia, Josep Solé, que es va extraviar fa molts anys. D'aquesta manera, la colla dels sis capgrossos —tres homes i tres dones— torna a estar completa, i podran tornar a sortir junts a les pròximes festes locals.

Tres alcaldes de tres èpoques diferents

Els tres capgrossos masculins evoquen tres alcaldes del municipi de tres èpoques molt diferents. Un d'ells representa Jaume Mestre Jané (conegut com l'avi Moles), que fou alcalde durant la Segona República. Un altre és la figura de Joan Martí Ricard, que va ser alcalde durant la dictadura franquista, entre els anys 1967 i 1979. Per últim, el capgròs que s'ha recuperat ara és el que evoca a Josep Solé, el segon alcalde de la recuperada democràcia.

Els tres capgrossos femenins no representen cap personatge del poble, i són la vella, la jove i la negreta. Totes tres ballen amb alegria i entusiasme al son de la música. Tothom que vulgui veure els sis capgrossos ho pot fer a la Biblioteca Marta Mata de Cunit. Si no, caldrà que s'esperin a les festes locals, on surten de la mà de l'Agrupació dels Balls Populars de Cunit i de la recentment creada colla Tocats pel Foc.

Esforç de la Biblioteca en la recuperació

La regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Cunit, Montse Cámara, ha remarcat l'esforç que s'ha fet des de la Biblioteca «per recuperar el sisè capgròs, que des de feia molts anys faltava al seguici popular del nostre poble». «Ara, gràcies a les colles Tocats pel Foc i als Balls Populars, que els treuen a ballar i a compartir les nostres festes, en podem gaudir ben aviat a la Festa Major d'Hivern», ha afegit la regidora.

Per la seva banda, Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, destaca que «les festes, i els elements culturals com els capgrossos i la resta de bestiari, també són patrimoni cultural», apuntant que «és un goig veure com s'ha completat la colla de capgrossos del nostre poble».


Comentaris