Cunit lamenta que la remodelació de la C-31 estigui aturada des de fa tres anys

L'alcaldessa assegura que no han rebut cap comunicació des de l'estiu passat

L'Ajuntament de Cunit s'ha manifestat al voltant del projecte de reforma de la C-31 al seu pas pel municipi, després de l'últim atropellament que hi ha hagut en aquesta via, el passat dissabte 11 de gener. L'alcaldessa, Dolors Carreras, ha demanat un cop més a la Generalitat de Catalunya «que tiri endavant el projecte que està aprovat des de l'any 2017». «Fa més de tres anys que sentim que tenen la solució per pacificar aquesta via, però no s’ha tirat endavant», ha afegit l'alcaldessa.

 

El passat juliol, després de formar-se el nou govern de PSC i Impulsem Cunit, Dolors Carreras i el primer tinent d'alcalde, Jaume Casañas, van visitar la Direcció General de Carreteres per demanar que s'accelerés el projecte d'arranjament de la carretera. Aquest projecte es va presentar el juny del 2017, però va quedar en 'stand-by' després que el govern de la Generalitat que el va impulsar fos destituït amb l'aplicació de l'article 155, l'octubre d'aquell mateix any.

 

Cap resposta des del passat juliol

Segons Carreras, des que el passat estiu van parlar amb els responsables de Carreteres no s'ha rebut «cap resposta ni cap comunicació que hagi variat la situació». Per això, avança que a la reunió prevista demà dimecres, 15 de gener, del Pacte del Penedès Marítim es reclamaran solucions davant aquesta situació. Els últims mesos s'han produït diversos atropellaments a la C-31 al seu pas per Cunit. Una de les demandes que es fa és millorar la visibilitat dels passos de vianants de nit.

 

El projecte que es va presentar el 2017 preveia fer aquestes millores als passos de vianants, així com construir una nova rotonda al carrer de Montblanc i millorar els encreuaments de la C-31 amb els carrers de l'Ebre i de les Sorres, i amb el carrer de les Figueres i l'avinguda Diagonal. Des de l'Ajuntament de Cunit calculen que per la via hi passen entre 17.000 i 20.000 vehicles diaris.