Un cop finalitzat el nou tram, Cunit ja pensa a remodelar la resta del Passeig Marítim

El tram que s'ha fet era l'últim que faltava per urbanitzar
Joan Sabaté, amb Montserrat Carreras, visitant el nou tram de Passeig Marítim. | Cedida

 

L'Ajuntament de Cunit ja pensa a remodelar i modernitzar tot el Passeig Marítim, un cop s'han tancat les obres que han servit per fer l'últim tram que quedava per urbanitzar. Aquest dilluns 4 de març, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, i el cap de Costes a Tarragona, Antoni Espanya, van visitar les obres finalitzades de la primera fase de la reordenació del front marítim de Cunit. Van estar acompanyats per l'alcaldessa del municipi, Montserrat Carreras, i altres regidors.

Aquesta obra, que ja es va obrir al públic l'estiu passat, ha tingut un cost d'1,3 milions d'euros que ha aportat el ministeri per a la Transició Ecològica. A aquests diners cal afegir-hi els 33.000 euros dels treballs complementaris que s'han fet per contrarestar els efectes dels temporals de mar. La urbanització d'aquest tram s'ha fet en una superfície de 20.500 metres quadrats, entre els carrers de Francesc Macià i la carrerada de Santa Coloma

 

Remodelar els restants 2,5 quilòmetres de passeig marítim

Els treballs han inclòs diverses mesures mediambientals a la zona dunar, el passeig marítim, les zones verdes, enllumenat, i amb la creació d'un carril bici. Les obres es van començar a finals del 2017 i es van finalitzar a mitjans del passat any 2018. El novembre es van fer uns treballs complementaris per millorar un accés a la platja i recol·locar una escullera malmesa pels episodis de tempestes meteorològiques.

Amb aquest quilòmetre de Passeig Marítim acabat, el consistori ja pensa en els restants 2,5 quilòmetres, amb la intenció d'adequar-los a la part nova. «Hem de recuperar el projecte que ja existia de remodelació del passeig, actualitzar-lo i anar-lo fent per fases i per trams», ha exposat Montserrat Carreras. Joan Sabaté, per la seva banda, ha afegit que aquestes actuacions aniran lligades «a la disponibilitat pressupostària» del govern, que espera que es pugui concretar després de les eleccions del 28 d'abril.

També et pot interessar:

"Els Diables del Vendrell celebren els 40 anys de la recuperació del ball" "Calafell aprova un pressupost continuista pel 2019 gràcies al suport d'ERC"