EN DIRECTE

Petita treva del temporal Glòria, amb pluja sostinguda però menys abundant

La CUP anuncia que presentarà candidatura a Cunit

La formació concorrerà per primera vegada als comicis municipals de Cunit
Els impulsors de la candidatura Capgirem Cunit-CUP. | Cedida

 

La Candidatura d'Unitat Municipal (CUP) de Cunit ha anunciat que es presentarà a les eleccions municipals del mes de maig, sota el nom de Capgirem Cunit-CUP. Aquesta és la primera vegada que els cupaires concorren a les municipals cunitenques. Amb la seva, ja són sis les candidatures confirmades (Impulsem Cunit, PSC, ERC, Podem i el PP), mentre s'està a l'espera que es confirmin les de Ciutadans i Guanyem.  

 

Fugint de personalismes

La presentació de la candidatura de Capgirem Cunit-CUP es farà el divendres 5 d'abril a les 19.30 hores a la sala del teatre del Casal Municipal. Els seus impulsors són Ruth Sunyol, Emma Pelegrin, Plàcid Rosaleny, Gemma Ortiz, Sergio Bernal i Valèria Duch. En una nota enviada als mitjans expliquen que han decidit presentar-se a les eleccions municipals per «capgirar allò establert» i fer-ho «amb un projecte col·lectiu». Per això anuncien que treballaran «de manera coral i conjunta» per esdevenir «una pluralitat deserta de personalismes».

 

Entre els objectius que es marquen hi ha fer de Cunit un municipi «compromès amb les persones i els drets socials, econòmicament viable, productiu i cooperatiu, participatiu i cohesionat, culturalment actiu i compromès amb el medi ambient». A l'acte del 5 d'abril es donaran a conèixer els eixos principals del projecte i la llista que concorrerà als comicis del 26 de maig. El partit mirarà d'obtenir representació a l'Ajuntament de Cunit, en el qual actualment hi ha fins a set partits.

 

Acord entre Som Poble i ERC al Vendrell

Aquest dilluns 25 de març també s'anunciava l'acord entre Som Poble (on hi ha la CUP i EUiA) i ERC del Vendrell per fer una coalició per a les eleccions municipals. La candidatura conjunta —que encara no té nom— es presenta amb l'objectiu de guanyar l'alcaldia de la capital del Baix Penedès. Igual que a Cunit, la llista es presentarà en un acte que es farà el pròxim divendres 5 d'abril.

 

Altres notícies relacionades: