Un carrer del centre de l'Arboç.

El debat sobre la caça arriba al ple de l'Arboç

El consistori aprova una moció de suport amb el vot de l'equip de govern

El debat sobre la caça ha arribat al ple de l'Ajuntament de l'Arboç. El passat 30 de juliol, el plenari va aprovar una moció on es donava «suport, protecció i foment davant dels poders públics catalans, de la caça i l'activitat ocellaire». La moció va prosperar amb els vuit vots a favor de l'equip de govern —format pel PSC—, el vot en contra de Junts i la CUP, i l'abstenció de Canviem l'Arboç.

La moció defensava la caça com «una eina vital per a la conservació de la biodiversitat i els ecosistemes, afavorint el control poblacional d'espècies que provoquen danys a l'agricultura, a la massa forestal, ajudant a reduir el risc d'accidents de trànsit amb animals i reduint el risc de propagació de malalties que afecten animals de granja i a persones».

Crítiques des de Junts

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'aprovació de la moció va comportar les crítiques de Junts per l'Arboç, que va recriminar al grup socialista que «en campanya defensin els drets als animals, i inclús utilitzin persones conegudes per la seva tasca animalista», però després aprovin «mocions en defensa de la caça». Des de Junts creuen que hi ha mitjans alternatius per al control de població animal sense que això comporti la seva mort.

També van posar de manifest «l'impacte ambiental que representen els perdigons que queden al subsòl, ja que estan formats de plom». El debat al voltant de la caça ha pujat d'intensitat els últims anys, amb plataformes de ciutadans de Llorenç o Banyeres que n'han demanat la prohibició.