El renovat carrer del Doctor Robert del Vendrell.

Demanen que s'estudiï si calen mesures extraordinàries per frenar la corba de contagis al Vendrell

L'ABS és la tercera de Catalunya amb més casos detectats els últims set dies

L'Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell fa dies que està instal·lada entre les que tenen més positius de coronavirus de Catalunya. Els 142 positius de l'última setmana la situen en tercer lloc, només per darrere de la Cerdanya i Palafrugell, segons dades del Departament de Salut d'aquest dijous 7 de gener.

Davant aquesta situació, des de la Xarxa Vendrellenca han demanat que es reuneixi de manera urgent la comissió de Salut de l'Ajuntament del Vendrell per informar de la situació actual i estudiar si cal «prendre mesures extraordinàries per reduir els contagis a través de restriccions locals específiques». Precisament aquest dijous han entrat en vigor les noves restriccions de la Generalitat a l'àmbit català, que han d'estar vigents un mínim de deu dies.

Risc de rebrot molt alt

L'ABS del Vendrell té un risc de rebrot molt alt, situat en els 676 punts, amb un índex de reproducció de l'1,45. La situació no és només preocupant al Vendrell (amb un centenar de casos l'última setmana i un risc de rebrot de 620 punts) sinó als altres municipis que formen part d'aquesta mateixa ABS. El risc de rebrot és de 714 punts a la Bisbal del Penedès, i es dispara fins als 1.673 punts a Albinyana i els 1.906 punts a Bellvei.

De moment, des de Salut no s'ha anunciat cap mesura extraordinària, com sí que s'ha fet a Vilafranca del Penedès, on entre avui dijous i demà divendres hi haurà nous cribratges massius. No és massa millor la situació a les altres dues ABS de la comarca. La de Calafell té un risc de rebrot de 519 punts i la del Baix Penedès Interior, de 451. La de Cunit-Cubelles se situa en els 434 punts.

Vacunació

La Xarxa Vendrellenca també ha demanat que la comissió de Salut expliqui com s'ha de dur a terme la campanya de vacunació de la Covid-19 a la comarca. Segons dades del departament de Salut, fins al dia 2 de gener només s'havien vacunat quatre persones al Baix Penedès.