Denuncien una violenta baralla entre ocupes al carrer a Calafell

Veïns del Clos del Rectoret avisen que la situació encara pot anar a pitjor
Segons els veïns, la baralla va tenir lloc al Clos del Rectoret, al nucli del Poble. | Cedida

 

Veïns de la zona del Clos del Rectoret, al nucli del Poble de Calafell, han denunciat a Tarragona Digital que aquest passat dilluns 19 d'agost es va produir una violenta baralla entre ocupes que va acabar amb ferits. Segons han explicat els veïns, els fets van tenir lloc dilluns a la tarda, i la baralla s'hauria produït entre persones que ocupen uns habitatges contigus en aquest carrer. També apunten que diversos cotxes de policia van desplaçar-se al lloc dels fets, així com ambulàncies del SEM, que van prendre els dos ferits.

 

Els veïns, que volen mantenir l'anonimat, apunten que aquests habitatges fa aproximadament tres anys que estan ocupats, i que els últims mesos s'han produït diverses situacions de baralles, discussions i crits. De fet, temen que la situació encara es pugui complicar més, ja que creuen que les persones que han estat ferides en l'última baralla poden prendre represàlies quan tornin. Per això, demanen la implicació de les autoritats i del consistori.

 

«Ocupacions conflictives» en diversos punts del municipi

Des de l'Ajuntament de Calafell, però, l'alcalde, Ramon Ferré, no ha confirmat que es produís aquesta baralla ni que la policia local hi intervingués. Ferré afegeix que en diferents punts del municipi hi ha Â«ocupacions conflictives», però no té coneixement d'aquest cas del Clos del Rectoret. Per la seva banda, des dels Mossos d'Esquadra han confirmat que van rebre una trucada alertant d'aquesta baralla el passat dilluns, però que quan van arribar a la zona no hi van trobar ningú.

 

Fa uns dies, el consistori calafellenc va anunciar que durà a terme una ofensiva contra les ocupacions d'habitatges que siguin incíviques i delictives, i que consistirà a eliminar les connexions il·legals a la xarxa d'aigua. L'actuació, que es farà amb el suport de la policia local, servirà per tapar amb formigó aquestes connexions, de manera que no es puguin tornar a fer de manera il·legal.