El carrer de les Dues Províncies de Bellvei.

El desconfinament a Bellvei: quan creuar el carrer és canviar de província

Un dels carrers del poble està dividit entre les províncies de Tarragona i Barcelona

Encara hi ha moltes coses que es desconeixen sobre la manera com es farà el desconfinament al país, però la proposta del govern espanyol d'usar les províncies com a unitat territorial pot comportar situacions ben curioses en alguns llocs, especialment si el ritme de desescalada és diferent. Això passa al poble de Bellvei, on un carrer del seu nucli principal té una vorera que pertany a la província de Tarragona, i l'altra que ja forma part de Castellet i la Gornal, a la província de Barcelona. 

El pla marcat pel govern espanyol significaria que els veïns del carrer de les Dues Províncies no podrien ni creuar la vorera. A l'hora de la veritat, cap dels veïns del carrer creu que això suposarà cap problema per fer vida normal, però tot i això, des del consistori parlaran amb instàncies superiors per evitar sorpreses. «Si hem de fer una petició, la farem, per tal que les restriccions no siguin vigents per les particularitats que tenim», ha apuntat l'alcalde de Bellvei, Gerard Colet, que ha afegit que també parlaran amb els Mossos d'Esquadra.

¬ęUna ximpleria molt grossa¬Ľ

Pels ve√Įns, tot plegat √©s ¬ęuna ximpleria molt grossa¬Ľ. ¬ęEls de la Gornal tota la vida que viuen aqu√≠ i v√©nen a comprar i al metge a Bellvei, mentre que jo vaig a comprar tant a la banda de Bellvei com a la de la Gornal¬Ľ, explica Amalia Cansino, ve√Įna de la banda tarragonina. La situaci√≥ ja √©s extrema per una casa que est√† dividida per la l√≠nia administrativa, amb el qual hi ha una part que pertany a Barcelona i una altra a Tarragona.

La particular situaci√≥ d'aquest carrer comporta, de tant en tant, algun maldecap a l'√†mbit administratiu. El passat novembre, Bellvei va ser el primer municipi del Baix Pened√®s que va implementar el reciclatge intel¬∑ligent amb targetes per obrir els contenidors. Tot i que els nous contenidors nom√©s s'obrien uns dies concrets a la setmana, als ve√Įns de Bellvei sempre els quedava l'opci√≥ d'anar a tirar la brossa al costat del carrer que pertany a la Gornal, on els contenidors eren normals.


Comentaris