El Grup de Teatre Inestable farà 'Terra Baixa' pels 10 anys del Tàg.

Els desè aniversari del Tàg obre la temporada cultural de tardor al Vendrell

El Grup de Teatre Inestable interpreta 'Terra Baixa' per commemorar l'aniversari

El Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell compleix aquest setembre deu anys, i ho celebrarà amb un doble acte el dissabte 28 de setembre, a partir de les 19.00 hores. Primer hi haurà música en directe al vestíbul del teatre, amb The Beatles Jazz Project, una formació integrada per vendrellencs. A les 20.30 hores començarà el plat fort, amb la interpretació de l'obra d'Àngel Guimerà 'Terra Baixa', a càrrec del Grup de Teatre Inestable del Vendrell. Tot per un preu únic de deu euros.

La interpretació de 'Terra Baixa' entronca directament amb la inauguració que es va fer del remodelat teatre el setembre del 2009. En aquella ocasió, els Inestables van fer un intent 'frustrat' de l'obra, que ara remataran. «Fa deu anys en vam fer unes escenes i ara teníem moltes ganes de fer tota l'obra», ha explicat el director del grup de teatre, Pep Vinyes. La versió que faran és força particular, ja que està explicada per la Núria, la nena protagonista de la història, 40 anys després, quan ja ha crescut. El Tàg del Vendrell es va inaugurar el 26 de setembre del 2009.

'El Rey Lear' d'Atalaya Teatro serà un dels plats forts al Tàg del Vendrell.
'El Rey Lear' d'Atalaya Teatro serà un dels plats forts al Tàg del Vendrell. | Cedida

 

Temporada de tardor

La celebració dels deu anys del teatre obrirà la temporada cultural de l'últim trimestre de l'any al Vendrell. El Temporada s'ha presentat amb una farcida oferta de teatre i música, que es podran veure en diferents equipaments com el mateix Tàg, l'Auditori Pau Casals o l'Auditori del Tívoli. En l'apartat musical destaquen actuacions com la del grup de jazz Tak! i la Original Jazz Orquestra (2 de novembre), el del bateria dels Pets Joan Reig presentant el seu disc en solitari (9 de novembre), o el concert 'I Love Piano' de l'Orquestra Camerata XXI (1 de desembre).

Àmplia oferta teatral

Pel que fa al teatre, la programació compta amb obres d'alt nivell com 'El Rey Lear' de la companyia andalusa Atalaya (20 d'octubre), la producció del TNC 'El Futur' (8 de novembre), la coproducció de Dagoll Dagom i T de Teatre 'La Tendresa' (16 de novembre) o l'obra 'Vaselina' (30 de novembre), de la Sala Trono i que ha comptat amb la col·laboració de diversos teatres de la demarcació, com el Tàg. Es manté l'aposta per les companyies de la zona, com la del Grup de Teatre del Centre de Llorenç que farà 'El Temps i els Conway' (14 de desembre') i l'apartat Off per a obres de petit format ('Els dies mentits', 22 de novembre).

Per al públic infantil i familiar destaquen el concert 'Reggae per Xics' dels The Penguins i l'obra 'Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?' de Mosica Mix. El Temporada de tardor també inclou els concerts de l'Orgue del Vendrell, que comencen aquest divendres 20 de setembre, amb Guifré Sastre (oboè) i Marc Díaz (orgue), així com els del Mes Pau Casals, que compta amb una desena d'actes entre 21 de setembre i el 25 d'octubre. Les entrades per tots els espectacles es posaran a la venda aquest divendres 20 de setembre.   

Joan Reig presentarà el seu disc en solitari al Vendrell.
Joan Reig presentarà el seu disc en solitari al Vendrell. | Cedida

 


Comentaris