Desenes de persones s'autoinculpen als Jutjats del Vendrell pels fets de l'octubre del 2017

L'acció ha estat promoguda per Òmnium Baix Penedès
Diferents ciutadans, omplint les autoinculpacions al Vendrell. | BP Diari
 

Prop d'una trentena de persones s'han 'autoinculpat' aquest dijous 14 de novembre als Jutjats del Vendrell en una acció que ha estat promoguda per Òmnium Baix Penedès. En la línia que s'ha fet en altres indrets del país, la campanya d'autoinculpacions busca «solidaritzar-se amb els líders polítics i socials que han estat sentenciats», segons ha explicat Isaac Pedrola, tècnic territorial d'Òmnium Cultural.

 

Per això, els ciutadans que han pres part en aquesta acció han omplert un full on s'atribuïen els mateixos delictes pels quals han estat sentenciats els líders polítics i socials catalans que es troben a la presó. Pedrola ha explicat que aquesta és una acció «legal, que té el seu recorregut», però ha admès que «sense presentar proves, difícilment anirà més enllà». En tot cas, des d'Òmnium han afirmat que l'entitat posa el seu equip jurídic a disposició de qui el pugui necessitar en cas de rebre alguna citació relacionada amb aquest fet.

 

Josep Maria Llasat, de Pel Vendrell Primàries, autoinculpant-se als jutjats del Vendrell. | BP Diari

Prop d'una trentena de persones al Vendrell

Des de les nou del matí, diversos ciutadans s'han acostat a la taula que els impulsors de la iniciativa han posat a l'exterior dels Jutjats. La pluja i el mal temps ha fet que només una trentena de persones hagin respost a la crida, entre elles alguns regidors, com Josep Maria Llasat, de Pel Vendrell Primàries. Un cop s'han tingut diverses autoinculpacions a punt, s'ha format una fila per entregar-les al jutjat, tot i que s'ha limitat l'accés a 25 persones.

 

Aquesta iniciativa ja s'ha fet en llocs com Vilafranca, Vilanova i Igualada, on es van recollir un centenar d'autoinculpacions. Els impulsors d'aquesta acció volen mostrar la seva solidaritat amb els polítics catalans empresonats i, alhora, col·lapsar els diferents jutjats, cosa que al Vendrell no han pogut aconseguir. La intensa pluja que ha començat a caure passades les deu del matí ha fet que l'acció no s'allargués durant tot el matí, com en un principi havien pensat els organitzadors.

Més notícies de la categoria Baix Penedès