Detecten diversos nius i zones de criança d'eriçons a Calafell

Feia anys que no hi havia una població tan nombrosa d'aquests animals
La població d'eriçons ha crescut aquest 2020 a Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

La població d'eriçons de terra al municipi de Calafell ha experimentat un increment important els últims mesos. Des de l'Ajuntament han explicat que s'han detectat diversos nius i zones de criança gràcies al seguiment que s'ha fet d'aquests animals, un fet que no passava des de feia anys. El més recent ha aparegut a la pineda que hi ha al costat de l'estació de tren de la Platja, on es troba el parc de lleure Calafell Aventura.

Animals de vida nocturna

Els eriçons de terra són animals que fan vida nocturna, la qual cosa els permet estar en aquest emplaçament que els protegeix dels depredadors. Durant el dia, quan hi ha activitat al parc, es troben a la zona dels nius. El consistori ha remarcat que la presència d'aquests eriçons és un indicador «de la bona qualitat ambiental d'una zona natural».

Els eriçons de terra s'alimenten d'insectes, de manera que ajuden a controlar aquestes poblacions. Per això s'ha demanat que es respectin les seves madrigueres i no es toquin. Aquest 2020 també hi ha hagut una criança important de corriols camanegres a la platja de Calafell, una cosa que no passava des de feia uns 30 anys.

"Calafell posa minideixalleries per a residus tecnològics i elèctrics" "El Vendrell homenatja el Mestre Pau Casals en una nit molt especial"