Ja són deu els baixpenedesencs citats a declarar pel tall de la Jonquera

A tot Catalunya el nombre de persones citades s'enfila a més de cent
El tall a l'AP-7 a La Jonquera.   | ACN
 

Un total de deu veïns del Baix Penedès han estat citats a declarar entre ahir dimarts i avui dimecres 5 de febrer pel tall de l'AP-7 a la Jonquera que es va fer el passat mes de novembre. Segons han informat des del CDR del Penedès i l'Anoia, entre les desenes de persones de la demarcació que han estat cridades a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona n'hi ha deu del Baix Penedès, que són de l'Arboç, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Calafell i Sant Jaume dels Domenys.

 

Els col·lectius de l'esquerra independentista han organitzat concentracions de suport davant la caserna de la Guàrdia Civil des de les deu del matí d'aquest dimecres, que era l'hora prevista per començar les declaracions. Entre els grups convocants n'hi ha del Penedès, coordinats per la Baula antirepressiva i Alerta Solidària. Les citacions són pel tall que es va fer a l'AP-7 a la Jonquera a mitjans de novembre i el tall realitzat a l'altura de Salt.

 

Denuncien una «operació d'Estat» per represaliar l'independentisme

Els convocants creuen que les citacions obeeixen «a ordres que provenen de més amunt dels diferents jutjats implicats i dels diversos cossos policials que participen dels lliuraments de les citacions i, a vegades realitzen les preses de declaracions en les seves dependències, Guàrdia Civil, Policia Nacional i també els Mossos d’Esquadra». Per això, asseguren que es tracta d'una «operació d'Estat en la que es pretén represaliar una mobilització de protesta pel seu contingut potencial i no pas per les afectacions realment produïdes».

 

En un comunicat enviat als mitjans, els col·lectius antirepressius coordinats per Alerta Solidària i la Baula afirmen que «amb imputacions poc precises i a les palpentes, la policia i la judicatura espanyola pretenen estendre un missatge massiu de por i càstig per intentar dissuadir la població catalana d’iniciar noves mobilitzacions»