El carrer del Doctor Robert del Vendrell, durant el Sant Jordi del 2019.

El dia s'aclareix i el Baix Penedès ja respira l'ambient de Sant Jordi

El Ball de Diables del Vendrell serà un dels protagonistes del dia a la capital de la comarca

Amb certa timidesa a primera hora, però el Baix Penedès ja viu de ple la Diada de Sant Jordi. L'encavalcament amb la Setmana Santa i les pluges del matí han fet que la festa popular literària per excel·lència de Catalunya no hagi agafat ritme fins a mig matí, quan el cel s'ha destapat i el sol ha tret el cap. Al Vendrell, els carrers del centre han començat a mostrar una gran activitat, amb gent passejant i visitant les parades de llibres i roses.

Els Diables, protagonistes al Vendrell

Com és habitual els últims anys, un dels centres neuràlgics de la jornada és el carrer del Doctor Robert, on se situen algunes de les principals entitats de la ciutat. També al carrer dels Cafès o al carrer de Montserrat s'hi poden trobar llibres i roses, mentre que els partits polítics s'han agrupat en aquest cas a la plaça Nova, junt amb altres entitats com la PAH o Baix Penedès amb el Sàhara. 

Pel que fa als actes principals al Vendrell, aquests començaran a les sis de la tarda a la Biblioteca Terra Baixa amb el sisè pregó de la lectura, que anirà a càrrec del Ball de Diables del Vendrell amb motiu del 40è aniversari de la recuperació. Tot seguit es presentarà el conte del Ball de Diables 'La rosa de Foc', amb textos de Jordi Urpí i il·lustracions de Jordi Pellicer. A les vuit es farà una representació del conte al carrer de les Quatre Fonts, amb la col·laboració de la Mulassa Feixuga i el Caramot.

Una parada de llibres al centre del Vendrell.
Una parada de llibres al centre del Vendrell. | BP Diari

 

Campanya comercial de Sant Jordi a Calafell

A Calafell, l'activitat de Sant Jordi també ha trigat una mica a mostrar-se en tota la seva esplendor, a causa de la pluja que ha caigut pels voltants de les deu. En diferents punts del municipi s'hi poden trobar parades de roses i llibres. A més, fins al 28 d'abril s'impulsa la campanya comercial de Sant Jordi, mitjançant la qual els comerços participants lliuren als clients un 'rasca' on poden obtenir regals o vals de descomptes. El 30 d'abril es farà el sorteig.

Una parada de llibres a la platja de Calafell.
Una parada de llibres a la platja de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Una setmana d'actes a Cunit

A Cunit, les parades de llibres i roses es concentren a la plaça de la Vila, on a les cinc de la tarda es farà un taller de punts de llibre i hi haurà contacontes. A les set de la tarda es farà al mateix lloc un berenar popular, gentilesa dels forns locals Vilamajor i Casas. Els actes relacionats amb Sant Jordi a Cunit s'allargaran fins al diumenge 28 d'abril, i es poden consultar en aquest enllaç.

Altres continguts relacionats:


Comentaris