Prop de 220 diables infantils es van trobar a Banyeres.

Prop de 200 diables infantils se citen a Banyeres del Penedès

L'acte s'ha fet pels deu anys de la recuperació del ball de diables infantil

Banyeres del Penedès va acollir aquest passat dissabte 7 de setembre la primera Trobada de Diables Infantils del Baix Penedès, un acte inclòs dins de la celebració del desè aniversari de la recuperació del ball de diables infantil local. Va ser una trobada molt exitosa, segons l'organització, que va aconseguir reunir a prop de 200 diables infantils a la plaça de l'Om, des d'on va començar un correfoc que va recórrer els carrers del poble i que va acabar a la plaça de l'11 de setembre.

Les colles que van prendre part a la trobada van ser el Ball de Diables de l'Arboç, el Ball de Diables de Sant Jaume dels Domenys, els Diablons de Santa Oliva, el Ball de Diables del Vendrell, el Ball de Diables de la Bisbal del Penedès, els Diables Mite'ls de Calafell i el Ball de Diables de Banyeres del Penedès, que van exercir d'amfitrions. Després del correfoc, les colles van fer una encesa conjunta amb carretilles xiuladores, abans de fer el sopar de germanor.

El Vendrell corre amb Pau Capell

Per altra banda, el Vendrell va acollir el mateix dissabte 7 de setembre la tercera edició de la cursa 'Vine a córrer amb Pau Capell', que organitza el Club Tennis el Romaní, amb el suport de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell. Un total de 150 corredors van prendre part a l'esdeveniment, per córrer al costat del guanyador de l'última Ultra Trail del Mont Blanc. Capell és soci del Club Tennis Romaní des de ben petit i impulsa aquesta cursa des de fa tres anys.

Es tracta d'un acte obert a tots els públics, ja que té una cursa d'adults (vuit km), una cursa juvenil (quatre km) i una cursa Kids (dos km). Els guanyadors de la jornada van ser Nacho Blasco (Kids masculí), Abrar Ellemoulomi (Kids femení), Àlex Cruz (juvenil masculi), Berta Sánchez (juvenil femení), Javier Ebrat (adults masculí), i Judit Navarro (adults femení). Abans de les curses es va fer un minut de silenci amb motiu de la mort de la jove Sara, veïna del Vendrell, en un robatori amb violència a Barcelona.


Comentaris