Eduard Cervera dimiteix com a regidor d'AM-ERC a l'Ajuntament d'Albinyana

En un comunicat assegura que «no estic fent la feina que entenc que li pertoca fer a un regidor que pretengui bastir una eina assembleària»
Eduard Cervera presenta la seva renúncia com a regidor d'Albinyana | cedida

Eduard Cervera, fins ara regidor per l'Acord Municipal - Esquerra Republicana de Catalunya, ha presentat la seva renúncia com a regidor a l'Ajuntament d'Albinyana. La seva dimissió va ser presentada dijous passat, 14 de maig, a punt de complir un any de legislatura, després que de veure que no es complien els objectius que la candidatura va marcar.

En un comunicat, l'exregidor ha explicat que fa un any «era nouvingut al poble» i que a Albinyana es va «plantejar construir una candidatura municipalista que esdevingués una eina de poder popular que fes accessible la institució de l’Ajuntament d’una manera nova». Cervera va acceptar encapçalar la llista electoral com a independent per «posar-se al servei d'una candidatura horitzontal que engegués processos assemblearis al poble» i explica que és una persona que practica «la militància política al carrer, que és màxima expressió de la política, vinc dels moviments socials, dels circuits contraculturals, de les cases okupes, del 15-M, de l’1-O, de l’assemblearisme i del sindicalisme combatiu».

«Avui, un any després, haig de dir que no estic fent la feina que entenc que li pertoca fer a un regidor que pretengui bastir una eina assembleària com la que pensàvem, i que la candidatura que vam presentar no ha resultat l’eina útil que pretenia ser», explica, i afegeix que això és degut, en gran part, «perquè les sigles han volgut pesar més que la voluntat de construir eines de base i han volgut més defensar un espai electoral que no pas articular un espai polític».

Eduard Cervera ha assegurat que seguirà treballant pel poble i exercint la política «pel bon veïnatge, pels drets socials, econòmics i culturals, per les sobiranies, per les llibertats i per l’emancipació», i agraeix la confiança obtinguda per part de les persones que han estat al seu costat durant aquest any, així com als membres de l'Ajuntament d'Albinyana.

"Vídeo: Rescaten el veler encallat a la platja de Coma-ruga" "El mercat de Coma-ruga també incorpora parades no alimentàries"