L'Eina del Vendrell vol ajudar a trobar feina a 50 persones d'entre 30 i 45 anys

El programa 30 Plus s'adreça a aturats d'aquesta franja d'edat
Una oficina de Treball de Catalunya. | ACN

 

L'Eina del Vendrell ha presentat aquesta setmana una nova edició, la tercera ja, del programa 30 Plus, que vol inserir al mercat laboral a persones en situació d'atur d'entre 30 i 45 anys. El programa buscarà ajudar a 50 persones, proporcionant recursos, formació i les competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. Per això, abans es detecten empreses que tinguin necessitat de contractar personal, per formar als participants en aquestes competències.

Contracte laboral d'un mínim de sis mesos

El programa consta d'un procés d’orientació, tutorització i disseny d’un itinerari professional i formatiu per a cadascun dels participants, que després tindrà un contracte laboral d'un mínim de sis mesos. Els 50 contractats tindran l'obligació de fer una formació relacionada amb el lloc de treball que hauran de desenvolupar, que tindrà un mínim de 20 hores i un màxim de 100.

Aquest és un programa subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i que es desenvolupa en el marc de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d’Ocupació. Les entitats contractants rebran una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional, incloses les pagues extraordinàries (858,55 euros al mes) per jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista, per als mesos de durada del contracte fins a un màxim de nou mesos.

El 2018, més de la meitat dels contractes es van renovar

Aquesta és la tercera vegada que l'Eina de l'Ajuntament del Vendrell impulsa aquest programa. En la segona edició, el passat any 2018, de les 50 persones a què anava dirigit, un total de 50 van ser contractades i 33 han renovat el contracte. Des de l'Eina també han volgut agrair la predisposició i la col·laboració de les 127 empreses de la comarca implicades en aquest programa. L'Eina ha posat el focus els últims mesos en els aturats més grans de 30 anys i aquells que són de llarga durada.

També et pot interessar:

Tres de cada quatre contractes al Vendrell són del sector serveis.

"Els Mossos enxampen un home amagat a la casa del Vendrell on intentava robar" "Multa de 600 euros per l'Ateneu Arbocenc pel soroll en una festa"