Vista del centre del Vendrell.

Els empresaris del Vendrell exposen les seves necessitats de cara al pròxim mandat municipal

ImpulsA Penedès demana un canvi de paradigma, apostant per un «creixement sostenible»

ImpulsA Penedès, l'entitat que agrupa diversos empresaris del Vendrell i el Baix Penedès, ha elaborat un document destinat a les diferents candidatures que concorren a les eleccions municipals al Vendrell on exposen les seves necessitats de cara al mandat 2019-2023 que s'obrirà a partir del pròxim mes de juny. L'associació remarca que caldrà fer un treball tan individual de cada administració com en conjunt de tots els municipis de la comarca, per aconseguir que el Baix Penedès sigui «un pol d'atracció social i econòmica».

Per aquest motiu, ImpulsA Penedès posa èmfasi en la necessitat d'impulsar un nou model de desenvolupament, que no estigui basat en un creixement indiscriminat, sinó «en un creixement sostenible que aposti per la qualitat envers la quantitat». En aquest sentit, l'associació demana «aturar la concessió de permisos d’urbanització de polígons i barris fantasmes», per al mateix temps reactivar «els espais abandonats amb un pla de zones verdes i d’horts urbans».

Fer del Vendrell un pol comercial i de serveis

L'entitat també creu que cal reforçar la marca del Vendrell perquè esdevingui «un pol comercial i de serveis atractiu», es doni suport a les empreses del territori, es puguin atraure noves inversions i es faci una promoció de la comarca del Baix Penedès a través de potencials com la gastronomia, l'oci, la cultura i les empreses. Igualment, demana un pla de millora de l'espai públic, reforçant el servei de neteja, cuidant el mobiliari urbà i impulsant més campanyes de conscienciació.

Pel que fa a la mobilitat, les prioritats que destaca ImpulsA Penedès impliquen fer una rotonda davant de la Creu Roja, fer arribar el transport públic als polígons industrials, i fer parades de bus en alguns centres educatius o sanitaris que ara no en tenen. En l'àmbit de les empreses, l'associació demana agilitzar els processos administratius, incloure clàusules socials als contractes de l'Ajuntament, reforçar la formació acadèmica i professional de qualitat, i aconseguir el desplegament de la fibra òptica a tots els polígons del Vendrell i la comarca.

També et pot interessar:


Comentaris