Endesa reforma una línia elèctrica a la Vall de Sant Marc, al Montmell

S'han substituït vint suports en una zona de complicat accés
Les noves torres metàl·liques que s'han posat al Montmell. | Endesa

 

La companyia Endesa ha realitzat una complicada intervenció per reformar una línia elèctrica de mitjana tensió a la Vall de Sant Marc, al terme municipal del Montmell. Amb una inversió de 79.000 euros, l'actuació s'ha hagut de fer habilitant camins provisionals i mitjans especials, per l'orografia dels terrenys, que ho convertia en una zona de difícil accés. En total s'han renovat 1.170 metres de cablejat de 25 kV, desmuntant dinou suports de fusta i formigó i posant onze torres metàl·liques.

 

Aquestes noves torres tenen, segons Endesa, un disseny i una disposició especial de les creuetes, el cap de la torre, per protegir l'avifauna de la zona. També s'hi ha posat aïllament polimèric, uns elements nous fabricats amb un compost de fibra de vidre i silicona que tenen un pes més lleuger i una resistència més gran a les inclemències meteorològiques, com ara la calamarsa o les descàrregues de llamps. 

 

Gairebé 5.000 clients beneficiats

La companyia elèctrica ha explicat que, amb aquesta actuació, es permet millorar el servei a gairebé 5.000 clients del Baix i l'Alt Penedès, l'Alt Camp i l'Anoia. Concretament, els municipis beneficiats seran el Montmell (Baix Penedès), Aiguamúrcia (Alt Camp), la Llacuna (Anoia), Pacs del Penedès, Pontons, Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès i Vilobí del Penedès (Alt Penedès).

 

Els treballs han format part dels plans d'inversió de la companyia que tenen l’objectiu, segons apunten, «de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques que hi ha al mercat, de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients de les comarques on opera».

 

També et pot interessar: