Endesa reforça el servei elèctric a Calafell

S'han reformat tres centres de transformació i s'han posat cabines de nova tecnologia
Endesa ha reformat tres centres de transformació de Calafell. | Cedida

 

La companyia elèctrica Endesa ha acabat els treballs de millora que estava realitzant al municipi de Calafell. L'actuació ha suposat una inversió de prop de 78.000 euros amb la qual la companyia ha realitzat una reforma tecnològica de tres centres de transformació i s'ha estès un nou tram de línia subterrània que ha servit per tancar una anella elèctrica. Amb això, des d'Endesa asseguren que es millora el servei que es presta als clients del municipi.

 

De la mateixa manera, s'han substituït els elements de maniobra convencionals dels tres centres de transformació per cabines de nova tecnologia, els quals incorporen un gas de característiques especialment aïllants. Segons Endesa, aquesta tecnologia és més segura per a les persones que l'han de manipular i més resistent a ambients salins i humits, propis de la costa. Un altre avantatge és que gairebé no requereix intervencions de manteniment, mentre que amb la tecnologia anterior s'havia de tallar temporalment el servei als clients per fer reparacions.

 

Renovat el cablejat subterrani

Endesa també ha renovat un tram de 247 metres de cablejat subterrani de mitjana tensió que discorre pels carrers de l’Ebre i d’Antoni Gaudí, per connectar dos centres de transformació que fins ara no estaven enllaçats entre si. La mesura repercuteix en una reducció del temps de reposició i en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no és necessari cap interrupció de subministrament. 

 

Aquesta mateixa setmana, l'Ajuntament de Banyeres va anunciar que el mes de setembre començaran els treballs de la nova línia elèctrica que ha de donar més energia als polígons de Banyeres i la Bisbal, així com a Idiada. La línia, que sortirà de la subestació de Castellet i la Gornal, serà soterrada durant un tram de 650 metres al seu pas pel nucli de Saifores, a Banyeres. Els treballs podrien estar llestos abans d'acabar aquest mateix any 2018, segons l'alcalde de Banyeres, Amadeu Benach.

"Nou CAP al Botafoc, mateix personal" "Nou incendi a l'antiga fàbrica Superave del Vendrell"