Endesa amenaça de tallar la llum a 133 famílies vulnerables del Vendrell

Reclama a l'Ajuntament que pagui la meitat del seu deute abans de l'1 d'octubre
Comptadors d'electricitat. | BP Diari

 

Gairebé com un xantatge. Així és com han rebut des de l'Ajuntament del Vendrell la carta de la companyia elèctrica Endesa en la qual s'amenaça de tallar el subministrament elèctric a 133 famílies vulnerables del municipi si abans de l'1 d'octubre el consistori no s'ha fet càrrec de la meitat del seu deute. El mateix alcalde del municipi, Kenneth Martínez, va posar en coneixement dels ciutadans l'«amenaça» que va enviar Endesa i que ara pesa sobre 133 famílies vendrellenques.

 

L'ofensiva d'Endesa s'ha concretat aquest agost, en forma de cartes que està enviant a diversos ajuntaments catalans de municipis on, almenys, hi hagi cinc clients en situació vulnerable i s'acumulin deutes de més de 10.000 euros a la companyia elèctrica. En total són 205 els ajuntaments que, fins ara, han rebut la carta. Un d'ells és el Vendrell, on Endesa fa referència a un deute de prop de 150.000 euros per part de 133 famílies reconegudes com a vulnerables per part dels Serveis Socials municipals.

 

Que els ajuntaments paguin el 50% del deute

L'elèctrica demana als consistoris que es facin càrrec del 50% d'aquest deute, per així assumir la companyia l'altre 50%. La data límit per a fer-ho és l'1 d'octubre. Si aquest dia no s'ha fet el pagament, Endesa tallarà el subministrament en aquests habitatges. Fonts municipals apunten que la carta no ha estat ben rebuda per part de l'alcalde, tal com ha passat en altres consistoris. Molesten les maneres, el moment —en ple agost— i el to d'amenaça. A més, recorden que la llei 24/2015 protegeix els habitatges de famílies vulnerables.

 

De moment, Martínez només s'ha pronunciat a través del seu compte de Twitter, on ha destacat que des del consistori vendrellenc «entenem que l'única via possible per lluitar contra la pobresa energètica és la col·laboració entre ens públics i privats». L'alcalde del Vendrell també ha avançat que es posarà en contacte amb els altres batlles i alcaldesses del Baix Penedès «per fer un front comú» i així «garantir el benestar de totes les famílies de la comarca». De moment no hi ha constància que cap altra consistori del Baix Penedès hagi rebut la mateixa carta.

"🔴ALERTA: Nou accident amb un patinet elèctric al Baix Penedès" "🚨 MOLT FORT: Roben un remolc amb els Gegants Vells del Vendrell a dins"