L'enllumenat de Nadal del Vendrell anirà a càrrec de l'Ajuntament

El consistori preveu que es posin uns 200 punts de llum al municipi
La plaça Vella, amb els llums de Nadal. | BP Diari

 

L'enllumenat de Nadal serà pagat de forma íntegra per l'Ajuntament del Vendrell aquestes festes. El regidor d'Activitats i Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha informat que el conveni que es feia cada any amb el Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) no es podrà mantenir, per recomanacions fetes des d'Intervenció i els serveis tècnics municipals. D'aquesta manera, els comerços de la ciutat ja no hauran de pagar pel lloguer de les garlandes nadalenques, com es feia cada any, sinó que el consistori absorbirà aquest cost.

L'Ajuntament del Vendrell es farà càrrec, doncs, del lloguer de les garlandes, la seva instal·lació i pagarà el cost de l'electricitat. Tot plegat, suposarà uns 8.000 euros per les arques municipals. Per contra, els comerços del Vendrell ja no hauran de fer front a cap despesa per aquest assumpte. «Els comerços que volien participar pagaven entre 35 i 50 euros, segons el nombre de punts de llum i el nombre de comerços que col·laboraven a cada carrer», apunta el president del CIT, Salva Rodríguez.

200 punts de llum a tot el municipi

Kenneth Martínez afirma que es posaran per aquestes festes de Nadal uns 200 punts de llum, «mantenint, aproximadament, els que hi havia l'últim any». De totes maneres, aquests no seran els definitius, ja que «si alguna entitat vol afegir garlandes en algun carrer, ho podrà fer», fent-se càrrec del lloguer, això sí. L'Ajuntament ha posat un mapa a la seva web on es poden consultar els carres que tindran il·luminació nadalenca. El consistori també es farà càrrec d'aquelles garlandes que hi ha a les entrades del municipi i a les principals places dels barris marítims.

Arbre de Nadal gegant a la plaça Nova

La intenció del consistori és que l'enllumenat nadalenc s'encengui pel pont de principis de desembre, i que es mantingui fins al 7 de gener. Per això ja s'ha començat a instal·lar l'enllumenat en algunes zones. Des del CIT es faran càrrec de l'arbre de Nadal gegant de la plaça Nova, com han fet els últims anys. Aquest es podria encendre el dia 23 de novembre, coincidint amb el Black Friday, però això encara no està confirmat.    

"ATENCIÓ | Denuncien un abocament il·legal a un aqüífer de Banyeres del Penedès" "BAIX PENEDÈS: Condemnada una falsa veterinària que injectava placebo als animals"