L'entrada al 2019 confirma l'increment de l'IBI al Vendrell

ERC del Vendrell acusa el govern local d'haver actuat «amb traïdoria»

Any nou, IBI nou al Vendrell. L'entrada de l'any 2019 ha confirmat l'increment de l'Impost de Béns Immobles (IBI) a la capital del Baix Penedès, aprovat a l'últim consell de ministres de l'any, junt amb 1.776 ciutats més de tot l'Estat espanyol. Al Vendrell, l'increment és del 3% respecte a l'última revisió cadastral, que era del 1997, segons dades del BOE. Sense xifres que hagi donat l'Ajuntament, des del grup municipal d'ERC calculen que aquest augment suposarà que el consistori ingressi uns 600.000 euros més.

L'augment de l'IBI, que s'havia anunciat el passat mes d'octubre, ja ha tingut les primeres reaccions, la més virulenta de les quals ha estat del mateix grup d'ERC. En un comunicat, els republicans acusen l'alcalde, Martí Carnicer, i la primera tinent d'alcalde, Eva Serramià, d'haver «actuat amb traïdoria» per sol·licitar la modificació «sense ni tan sols molestar-se a explicar la necessitat d’aquest augment de la pressió fiscal que haurem de patir tots els vendrellencs i les vendrellenques».

ERC vol saber el destí dels 600.000 euros d'ingressos

ERC lamenta la «falta de transparència» del govern local, que els porta a pensar que «existeixen deutes ocults que s’han de cobrir». El grup municipal assegura que «des del 2011, l’IBI a la nostra població s’ha apujat més del 33%, molt per sobre de les previsions que establia el Pla d’Ajust» i afegeix que «la inspecció cadastral del 2016, així com el pagament de l’IBI de les autopistes que travessen el terme, ha generat uns ingressos extraordinaris d'aproximadament 2,5 milions d’euros que no estaven previstos inicialment».

Per tot plegat, des d'ERC del Vendrell han reiterat la demanda «perquè el govern municipal expliqui amb claredat les raons per les quals el passat mes de juliol van demanar apujar l’IBI i, sobretot, el destí que han previst per aquests 600.000 euros de nous ingressos». Els republicans havien demanat rebaixar el tipus impositiu perquè no es notés l'increment de l'IBI. El Vendrell és el municipi de més envergadura dels tretze de la demarcació de Tarragona que van demanar la revisió de l'IBI per aquest 2019.


Comentaris