ERC de la Bisbal es queda sense regidors a la llista per cobrir baixes

El partit donarà entrada a un ciutadà de fora de la llista després de les onze baixes d'aquest mandat

Situació inusual la que ha viscut ERC de la Bisbal del Penedès aquest mandat. Dels 15 regidors que conformaven la llista electoral, un total d'onze han sigut baixa per diferents motius. Això fa que, actualment, només quedin quatre regidors amb acta, quan el partit té cinc representants al consistori. Per aquest motiu, el cinquè regidor acabarà sent un ciutadà que no formava part de la llista, Manuel González Cabrero, que prendrà possessió de l'acta en un ple extraordinari aquest dimecres 25 de juliol.

Aquesta és una opció que dona la LOREG, la Llei Orgànica de Règim Electoral General, quan hi ha una situació així. En el moment que s'esgoten tots els noms de la llista, les vacants seran cobertes per «qualsevol ciutadà major d’edat que no estigui afectat per un motiu d’inelegibilitat». Aquests suplents «seran designats pel partit, coalició, federació o agrupació d’electors d’on els regidors han de ser substituïts i es comunicarà a la Junta Electoral corresponent», segons la llei.

Manuel González, nou regidor, després d'onze baixes

Així ha passat amb Manuel González Cabrero, que va ser escollit per ERC des de Barcelona. El passat dia 10 de juliol, la Junta Electoral Central va fer arribar la credencial del nou regidor a l’Ajuntament de la Bisbal i, un cop fetes les comprovacions corresponents per part del secretari municipal, ERC ha demanat un ple extraordinari a fi i efecte de nomenar el nou regidor.

La situació que ha viscut el partit a la Bisbal és poc habitual. Ja abans d'iniciar el mandat, cinc regidors de la llista van renunciar abans de prendre possessió del càrrec, entre ells l'alcaldable Josep Maria Puigibet. Una sisena, Yolanda Tienda, va renunciar quan es portava poc més de mig any de mandat, i el seu substitut, José Fernández Rodrigo, va renunciar el passat octubre. 

Dels quatre suplents que hi havia a la llista, tres van renunciar abans de prendre possessió, i la quarta, Margarida Barberà, va substituir a Fernéndez Rodrigo però va morir el passat mes de maig. Aquestes onze baixes han deixat el partit sense integrants a la llista per suplir les baixes durant aquest últim any de mandat.


Comentaris