El portaveu d'ERC a Calafell, Carles Martin.

ERC de Calafell se suma a l'acord dels pressupostos pel 2021

Es pacten millores en medi ambient, patrimoni històric, turisme rural i cultural, promoció comercial o esport

Els partits polítics de Calafell segueixen exhibint consens en els complicats temps de pandèmia que s'estan vivint. Si a finals de la setmana passada es comunicava l'acord assolit entre el PSC, Sumem i la CUP pel pressupost pel 2021, ara és ERC de Calafell qui ha donat a conèixer una entesa similar amb l'equip de govern calafellenc. Esquerra ha confirmat que votarà a favor dels comptes al ple d'aquest dijous 17 de desembre.

Igual que amb el cas de Sumem i la CUP, l'entesa entre els republicans i els socialistes s'ha basat en una sèrie de propostes fetes per ERC que el PSC incorporarà als comptes per l'any vinent. En un comunicat dels republicans, aquests expliquen que es tracta de millores en àmbits com el medi ambient, l'arranjament de carrers, el patrimoni històric, el turisme rural i cultural, la promoció comercial i l'esport, «per un valor de més de 700.000 euros».

Acords entre ERC i el PSC

Entrant al detall d'algunes d'aquestes propostes, destaquen la renovació dels serveis, mòduls i accessos dels set quilòmetres de platja del municipi, o la museïtzació de tot l'espai de la Confraria de Pescadors. També s'ha acordat la implantació de sis plaques fotovoltaiques als edificis públics, un increment de més de 50.000 euros a la partida corresponent a la millora de carrers de Segur de Calafell, o redactar una memòria per a la millora del camp de futbol i rugbi de Segur, entre d'altres.

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Calafell, Carles Martin, ha apuntat que aquestes són propostes que sorgeixen del programa electoral del partit, amb la qual cosa es podran complir alguns dels objectius fixats «tot i estar a l'oposició». Igualment, Martin creu que els acords permetran a ERC posar el seu «granet de sorra en uns moments tan delicats com els que ens trobem a causa de la pandèmia de la Covid-19». ERC ja va donar l'any passat suport al pressupost d'aquest 2020