ERC i Som Poble, presentant la coalició per a les municipals del Vendrell.

ERC del Vendrell i Som Poble es presentaran en coalició a les municipals

Els dos partits defineixen l'acord com a «històric» i es posen com a objectiu assolir l'alcaldia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Som Poble han arribat a un acord per fer una coalició al Vendrell i presentar-se de forma conjunta a les eleccions municipals del 26 de maig. Els dos partits ho han anunciat aquest dilluns 26 de març en una roda de premsa conjunta que han fet a l'exterior de l’Ajuntament del Vendrell. De moment no s'ha especificat qui serà el cap de llista de la candidatura, que es presentarà en un acte el pròxim 5 d'abril.

Les setmanes de dures negociacions finalment han arribat a bon port, tot i que pel camí hi ha hagut algunes víctimes, com la del president d’ERC del Vendrell, Jaume Vallès, que va dimitir pel que considerava ingerències de la direcció nacional en les negociacions. Els dos partits han definit l'acord com a «històric», remarcant que suposa «una oportunitat per obtenir un canvi real al Vendrell», segons Aldredo Valdivielso,  regidor de Som Poble.

Única coalició prèvia a les eleccions

L’acord entre ERC i Som Poble és l’únic que s’ha aconseguit fins ara al Vendrell abans de les eleccions. Som Poble, que aglutina la CUP i EUiA, ja va apuntar fa uns mesos que la seva prioritat era conformar una candidatura d’esquerres la més àmplia possible, on s’hi podien incloure ERC i Sí Se Puede. Aquests últims van descartar fer una coalició prèvia als comicis, però s’han mostrat oberts a pactes posteriors.

En canvi, ERC sí que ha apostat per aquesta possibilitat, amb el qual la candidatura conjunta esdevé una de les opcions amb més força de les candidatures d’esquerres. ERC i Som Poble van treure dos regidors cadascun el 2015, amb més de 2.700 vots sumats. Eva Mata, d'ERC, ha destacat que la coalició té moltes opcions «d'accedir a l'alcaldia», l'objectiu amb el qual es presenta la coalició. Ruben Suan, de Som Poble, ha afegit que el projecte «no està tancat i es mantenen les portes obertes» per als qui es vulguin sumar.