ERC el Vendrell i Som Poble, coalició encapçalada per Marc Robert

ERC i Som Poble creuen que el pacte de govern al Vendrell reforça les velles polítiques

La coalició ja pensa en fer «una oposició constructiva» els pròxims quatre anys

La coalició formada entre ERC i Som Poble al Vendrell ha admès que el pacte de govern signat entre el PSC i l'AVP aquest dimecres 5 de juny «impossibilita, de moment, fer qualsevol mena de govern alternatiu». Per això, la candidatura ja pensa a fer «una oposició constructiva els pròxims quatre anys pel bé de tots els vendrellencs», segons ha declarat a la premsa el seu cap de llista, Marc Robert.

ERC-Som Poble va treure a les eleccions municipals del 26 de maig uns resultats molt bons, rebent el suport de 3.187 persones i obtenint sis regidors. Tot i això, els 4.000 vots i vuit regidors del PSC feien difícil conformar un govern alternatiu, tot i que el partit ho ha intentat. «La nostra aposta ha estat en tot moment construir un govern que aportés una nova visió de la política al municipi des d'una perspectiva d'esquerres, democràtica i compromesa amb els drets i les llibertats de la ciutadania», ha explicat Robert.

El pacte «reforça les polítiques de les darreres dècades» 

Les dificultats que comportava fer un pacte a cinc es van convertir ja en impossibles quan l'AVP es va decantar per donar el seu suport al PSC, per fer Kenneth Martínez alcalde. En aquest sentit, ERC-Som Poble creu que aquest acord «reforça les polítiques de les darreres dècades» i, tot i «respectar» la decisió de l'AVP, sí que han lamentat que hagi optat «per reforçar i apuntalar en el poder aquells que l’han exercit durant les darreres dècades, malgrat el seu llarg historial de promeses incomplertes, retallades dels serveis bàsics, manca de transparència i gestió ineficient de l’Ajuntament».

Tot i això, des de la coalició han mostrat el seu agraïment per les més 3.100 persones que els van votar per buscar «una alternativa d'esquerres al municipi». Tot i que Junts pel Vendrell va instar-los a fer un govern ampli amb el PSC, des d'ERC-Som Poble han descartat aquesta opció, i ja es preparen per treballar des de l'oposició durant els pròxims quatre anys.