Vista de les obres de l'escola Vilamar de Calafell.

Famílies de Calafell alerten de les condicions «catastròfiques» d'una escola abans de l'obertura

Unes obres inacabades compliquen l'inici de curs

Diverses famílies de l'escola Vilamar de Segur de Calafell han alertat de les condicions «catastròfiques» en què es troba el centre just abans de l'inici del curs 2020-2021. Les crítiques venen per unes obres inacabades que hi ha a l'exterior, per fer un nou mòdul prefabricat, les quals impedeixen disposar dels suficients espais per desdoblar els grups, i també fan impossible utilitzar el pati o ventilar les aules.

Començar el curs més endavant

L'AMPA del centre veu incompatible aquesta situació amb l'inici de curs, i demanen a la Generalitat que permeti a les famílies no portar els infants al centre fins que les obres estiguin finalitzades i es puguin complir les mesures sanitàries. Des de l'Ajuntament de Calafell contesten que el consistori només s'havia d'encarregar d'unes obres que afectaven el tancat perimetral de l'escola, i asseguren que aquesta actuació està enllestida.

Per la resta, remeten al Departament d'Educació de la Generalitat, que és qui té les competències de la situació actual de l'escola. De totes maneres, des del consistori afirmen que la setmana vinent les obres passaran a una altra fase que ja serà compatible amb l'activitat lectiva, sense trànsit de camions entrant i sortint de l'escola.