GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'escola La Ginesta de Calafell estrena una aula per estimular els sentits

És un recurs molt valuós pels alumnes amb necessitats especials
L'aula multisensorial de l'escola La Ginesta de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Un altre centre educatiu del Baix Penedès ha incorporat una aula multisensorial especialment dissenyada per a estimular els sentits. Es tracta de l'escola La Ginesta de Segur de Calafell, que ha presentat aquest nou equipament com un recurs «especialment útil per als alumnes que tinguin necessitats educatives especials». Tot i això, l'aula també suposa un benefici per a molts alumnes, com ara els més petits.

 

Estimular els sentits per millorar les relacions socials

L'aula multisensorial treballa amb les sensacions dels alumnes, de manera que poden interaccionar amb el medi a través de l'estimulació dels seus sentits i les seves capacitats, permetent que millorin les relacions socials i la comunicació, entre altres aspectes. El director de l'escola La Ginesta, Fran Chanzà, apunta que l'aula multisensorial «està vinculada a una altra aula ja existent, que acull alumnes amb necessitats educatives especials, onze en el cas del nostre centre». 

 

El cost per impulsar aquesta aula ha estat de 21.000 euros, la major part del qual ha anat a càrrec de la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Calafell (uns 17.000 euros). L'Associació de Mares i Pares del centre han aportat la resta. Al Baix Penedès ja hi ha altres centres que tenen una aula multisensorial, com és el cas, per exemple, de l'escola Pompeu Fabra de Cunit.

 

Dia Internacional de la Llengua Materna

L'estrena de l’aula multisensorial de La Ginesta s’ha fet coincidir amb el Dia Internacional de la Llengua Materna, una activitat impulsada per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes. Amb aquest motiu s'han fet fins a disset tallers multiculturals, on s'han tractat aspectes com l'educació, la salut, l'alimentació o la igualtat. Per a fer-ho, s'ha mostrat la situació que es viu als països d'origen d'algunes de les famílies del centre, de llocs com Brasil, la Xina, Romania, Colòmbia o Croàcia. El Dia de la Llengua Materna va ser instituït per la Unesco el 1999 i té l’objectiu de promoure el multilingüisme i la diversitat cultural.

 

També et pot interessar: