PORTADES

📰 Les portades d'avui, 20 de gener

Escolars del Vendrell fan una recreació de la Festa Major de Santa Anna

Uns 350 alumnes de cinc escoles han reproduït un dia de la festa gran

 

Alumnes ballant una sardana a la plaça del Tívoli. | Cedida

 

El Vendrell encara es troba a un mes i mig de la celebració de la Festa Major de Santa Anna, però aquest dijous 13 de juny, diversos alumnes de cinc escoles de la ciutat han fet la seva particular reproducció d'un dia de la festa. Ha estat una iniciativa que s'ha fet a la plaça del Tívoli a les deu del matí, i que ha estat impulsada pels especialistes de música de les escoles i els Administradors de Santa Anna.

 

La idea original la va tenir Anna Ibarz, especialista de música de l'escola Àngels Garriga, que va pensar que les escoles de primària podien col·laborar d'alguna manera amb els Administradors de Santa Anna que s'encarreguen d'organitzar la Festa Major. «Era una manera de treballar també la festa major al cicle mitjà, ja que normalment és un tema que es tracta més a l'educació infantil», ha explicat Ibarz.

 

Reproduint un dia de la Festa Major

Després de posar-se en contacte amb les diferents escoles de primària del municipi, un total de cinc van apuntar-se a la iniciativa, les escoles Teresina Martorell, Sagrat Cor, Pau Casals, Àngel Guimerà i Àngels Garriga. Finalment es va decidir fer una reproducció d'un dia de la festa major, amb diferents activitats que han dut a terme els alumnes, que eren principalment de tercer i quart de primària

 

D'aquesta manera s'ha fet el repic de campanes, el pregó inaugural, han actuat un Ball de Bastons i un Ball de Valencians, han fet versos dels Diables, s'ha fet un ball de sardanes, l'encesa del campanar i un concert de cant coral. La idea, segons Ibarz, és que «la iniciativa es mantingui cada any, i la puguem anar fent més gran, incorporant nous elements». De fet, una de les idees inicials era fer una cercavila pels carrers, però la dificultat logística ho ha acabat desaconsellant. Potser l'any que ve es podrà dur a terme.

 

Alumnes reproduint un dels balls populars de Festa Major. | Cedida

 

També et pot interessar: