ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Intervenen esprais i una escala a uns joves que volien fer grafits a un tren al Vendrell

La Policia Municipal els ha interceptat a l'estació de Sant Vicenç de Calders
Imatge d'arxiu d'un tren amb un grafit, a Salou.  | Miguel Cabrerizo

 

La Policia Municipal del Vendrell ha interceptat un grup de joves aquest dijous 1 de novembre a la tarda que volia fer grafits a un tren que estava aturat a l'estació de Renfe de Sant Vicenç de Calders, al municipi del Vendrell. Els agents han intervingut 43 pots d'esprai, una escala i dos prismàtics que portaven els nois. Des del cos de policia han recordat que l'Ajuntament del Vendrell ofereix espais per poder fer grafits, només cal demanar permís i des del consistori indiquen quines són les zones autoritzades.

 

Fa tres mesos, Renfe va informar que durant els primers mesos del 2018 s'havia gastat un total de 4,5 milions d'euros a treure els prop de 2.700 grafits que havien detectat als trens. Aquesta era una xifra superior a la de l'any 2017, indicant que aquest era un problema que anava en augment. Els que es dediquen a fer aquests actes acostumen a accedir a les estacions de nit i pinten els grafits en trens que estan estacionats.

 

Els esprais i l'escala que s'han intervingut al grup de joves. | Policia Municipal del Vendrell

 

El Vendrell promou els grafits en zones autoritzades

El Vendrell és un municipi que ofereix molts espais per poder fer grafits i, de fet, és una activitat que s'ha promogut, sempre de manera controlada, des de la regidoria de Joventut. Cada any es fa un concurs de grafits dins el festival de Cultura Urbana, que ha permès donar color a parets com les de l'interior de la riera de la Bisbal o els murs que hi ha al voltant de la via de tren que travessa el municipi. També s'han impulsat grafits en zones dels barris marítims, com ara el tunel que hi ha a prop de l'estació de Sant Vicenç o l'entrada a les Madrigueres.

 

Fa pocs dies, el Museu Deu va obrir les seves portes a l'art urbà, fent una pintada de grafits a una de les parets del darrere d'aquest equipament. Els encarregats de fer-ho van ser els guanyadors del festival Cultura Urbana. Per aquest motiu, des de la policia local posen èmfasi en el fet que hi ha zones autoritzades per poder fer aquestes pintades demanant abans permís