Les estacions de tren del Baix Penedès són «les més perilloses que hi ha», segons els vigilants

El Vendrell farà una reunió amb Renfe per tractar temes de seguretat
L'estació de tren de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç
 

«Les estacions de tren del Baix Penedès són les més perilloses que hi ha». Així de contundent es va mostrar el president del comitè d'empresa de Trablisa a Tarragona, Cláudio Rebull, aquest dilluns 2 de desembre en declaracions a Catalunya Ràdio. Aquesta és l'empresa encarregada d'aquest servei de seguretat. Segons Rebull, la decisió de retirar la vigilància de l'estació de Segur de Calafell s'ha pres perquè la situació era «insostenible» per la perillositat que hi ha en aquesta estació.

Però des de Trablisa avisen que la situació es repeteix a les diferents estacions de Rodalies del Baix Penedès, com ara les de l'Arboç, el Vendrell o Sant Vicenç de Calders, raó per la qual no descarten fer el mateix en aquests emplaçaments. Rebull remarca que la línia R4 «és molt perillosa», ja que no hi ha interventors al tren i això acaba afectant la seguretat. Molts dels treballadors miren d'evitar la comarca com a destinació. Per això demanen que s'augmenti el nombre de vigilants en aquestes estacions.

Els consistoris reclamen més seguretat

Des de l'Ajuntament del Vendrell, l'alcalde, Kenneth Martínez, ha reconegut que la situació «preocupa» i ha avançat que la setmana vinent hi ha fixada una reunió entre el consistori i Rodalies Renfe, «per tractar les mancances en matèria de seguretat». Un dels punts que es vol posar sobre la taula des del Vendrell és la raó per la qual «les estacions del Vendrell i de Sant Vicenç de Calders estan sempre obertes i no tenen torns per entrar i sortir». El batlle creu que aquesta «llibertat d'accés» acaba afectant la seguretat.

Des de l'Ajuntament de Calafell han afegit que estan a l'espera dels resultats que puguin sortir de la reunió fixada entre la Generalitat, Renfe i Adif, on es tractarà aquest assumpte. El consistori calafellenc es va assabentar de la retirada de la vigilància a Segur per la premsa, i va exigir immediatament que es resolgués la situació per restablir el servei. Tot i que admetre que l'estació de Segur pateix un problema de «vandalisme», també destaquen que la situació «ha millorat els últims dos anys». 

"La Bisbal del Penedès es connectarà al Consorci d'Aigües de Tarragona" "El Vendrell fa diversos actes perquè els veïns es quedin pel pont de desembre"