Alguns dels regidors d'ERC escollits a les eleccions municipals del 26-M.

Eva Mata serà la representant d'ERC del Baix Penedès a la Diputació de Tarragona

El partit tindrà també set consellers comarcals

La regidora d'ERC del Vendrell Eva Mata serà la representant dels republicans del Baix Penedès a la Diputació de Tarragona. Així ho han anunciat des del partit aquest dimecres 26 de juny, després que ahir dimarts tingués lloc l'assemblea dels regidors electes del partit a la comarca. La formació ha destacat que a les eleccions municipals del passat 26 de maig, ERC va ser la segona força política del Baix Penedès, només superada pel PSC. 

Set consellers comarcals

Això els ha donat un total de set consellers comarcals, que seran Carme Martínez (portaveu), Carles Martín, Sílvia Monfort, Josep Figueras, Ester Sanahuja, Albert Bolet i Marta Ventura. Pel que fa als regidors, els republicans han passat dels 25 que van obtenir a tota la comarca el 2015, als 31 d'aquest 2019, augmentant pràcticament en 3.000 vots. El partit ha revalidat les alcaldies de Santa Oliva, amb Josep Carreras, i Banyeres del Penedès, amb Amadeu Benach.

A més a més, gràcies a un pacte amb Endavant a Sant Jaume dels Domenys, el republicà Joan Igansi López serà alcalde els dos primers anys de mandat. ERC també ha considerat positiu que el partit encapçali l'oposició en municipis importants com el Vendrell, Calafell, Cunit i l'Arboç, en els quals ja ha avançat que farà «una oposició constructiva, però a la vegada rigorosa» per fiscalitzar l'acció de govern.

 

Representants del PSC del Baix Penedès a la Diputació

El president comarcal d'ERC Baix Penedès, Lluís Navarrete, ha volgut «donar les gràcies a tota la ciutadania per la confiança que ha tingut en les nostres candidatures», afegint que esperen ser «dignes representants de cadascun dels nostres votants». Un altre partit que ha donat a conèixer els noms dels seus representants a la Diputació de Tarragona ha estat el PSC. En aquest cas, els dos representants del Baix Penedès a l'ens provincial seran Joan Sans i Immaculada Costa.


Comentaris