Un ex de PxC del Vendrell, al capdavant de l'atac al centre de menors del Masnou

Jordi de la Fuente va ser coordinador local del partit abans de la seva dissolució

L'atac que un grup de persones va perpetrar aquest dijous 4 de juliol a la tarda contra els menors no acompanyats que estaven en un centre del Masnou estava liderat per un conegut de la política local del Vendrell, Jordi de la Fuente. Actualment militant de Vox, de la Fuente va ser durant el 2018 coordinador local de PxC del Vendrell, i era l'home que havia de liderar la gestora local fins a les eleccions municipals del 2019.

El partit, però, es va dissoldre el mes de febrer, i Jordi de la Fuente va ser un dels que va fer el pas cap a Vox, com també ho va fer August Armengol. De la Fuente va justificar l'acció d'ahir al Masnou en un vídeo que va penjar unes hores després al seu compte de Twitter. Les crítiques contra les polítiques migratòries dels governs català i espanyol són habituals en les seves intervencions.

 

Els MENAs de l'alberg de Santa Maria del Mar

Precisament, en els mesos que Jordi de la Fuente va ser al Vendrell ja va aprofitar la presència de MENAs a l'alberg de Santa Maria del Mar, a Coma-ruga, per guanyar visibilitat política. El passat mes de setembre, de la Fuente va relacionar la presència dels menors amb diferents furts, i va demanar informació a la Generalitat sobre els menors. Dies abans, els Mossos havien detingut dos dels menors tutelats per fer tocaments a una noia de 16 anys que estava a l'alberg.

De la Fuente havia estat en el passat membre del Movimiento Social Republicano (MSC), un partit espanyol d'extrema dreta creat el 1999 i dissolt el 2018. Després va passar per PxC, partit que havia de coordinar al Vendrell fins a les eleccions municipals del passat mes de maig, en un moment en què August Armengol ja estava allunyat de l'àmbit polític municipal. La desaparició de PxC l'ha portat a Vox.