Una família amb dos menors del Vendrell es pot quedar al carrer el mes vinent

El desnonament s'ha fixat per finals del mes de novembre
El carrer de Mossèn Jaume Urgell, al Vendrell. | BP Diari
 

Una família amb dos fills menors d'edat del Vendrell es pot quedar al carrer a finals del mes de novembre. Així ho han avançat al Diari 'Mes Tarragona' i ho ha confirmat a aquest mitjà l'Ajuntament del Vendrell. El passat 1 d'octubre es va celebrar el judici entre la propietat —un particular— i els llogaters, en el qual es va fixar la data del llançament pel 26 de novembre. La família viu al carrer de Mossèn Jaume Urgell, a la zona dels Pisos Planas.

Segons han apuntat els membres de la família al diari Mes, des del gener d'aquest any havien deixat de pagar el lloguer (d'uns 350 euros) perquè no podien fer-ho. Ara mateix, l'únic sou de la família és el del pare i reben algunes ajudes. El contracte entre les dues parts s'havia signat el 2012, però es va extingir un any després, amb la mort del propietari. La propietat va passar a mans de la seva parella, i la família va seguir vivint i pagant el lloguer, encara que no hi havia contracte, segons apunten.

 

Un any i mig d'espera a la Mesa d'Emergència Habitacional

Davant aquesta situació, han mirat de trobar ajuda a la Generalitat o l'Ajuntament del Vendrell. Des dels Serveis Socials d'aquest municipi han explicat a aquest mitjà que s'ha atès la família, a la qual «s'ha fet un seguiment continu i se'ls ha proporcionat un ajut pel lloguer». Tot i això, l'única solució ara seria trobar un altre habitatge per poder seguir tramitant aquest ajut. La Mesa d'Emergència de la Generalitat, que s'encarrega d'ajudar les famílies que queden sense habitatge, té una llista d'espera d'un any i mig.

Per aquest motiu, el temor a quedar-se sense habitatge d'aquí a un mes és gran per la família, que no sap a qui més pot recórrer. Des del consistori apunten que la manca de lloguer social al Vendrell, i en general a tot el país, complica trobar solucions en casos com aquests

"🚨 L'Ajuntament de Calafell acusa de malversació i prevaricació un exregidor" "La cuinera Monste Estruch inaugurarà l'Enramada de l'Arboç"