El 33è Concurs de Mestres Xatonaires del Vendrell.

Josep Lluís Fernández guanya el concurs d'una concorreguda Xatonada del Vendrell

Les 1.200 racions de xató preparades es van exhaurir

El Vendrell ha celebrat aquest diumenge 3 de febrer la seva Xatonada Popular, una cita ineludible que ha comptat amb una gran concurrència de públic. Enguany s'havia preparat un programa molt estès d'actes, que es van iniciar el dissabte i que s'allargaran durant la primera quinzena de febrer, amb una ruta de tapes del xató. La part central va ser el Concurs de Mestres Xatonaires, que es va endur el vendrellenc Josep Lluís Fernández Palau, per davant de Marta Peraire Orcal i Montserrat Plasa Rosell, totes dues també del Vendrell.

S'exhaureixen les 1.200 degustacions de xató preparades

La Xatonada va comptar també amb l’Exhibició de Xatonaires Infantils, on hi van participar 150 nens, i la fira de productes alimentaris naturals i artesanals. A més d'exhaurir-se les 1.200 degustacions de xató preparades, els assistents van poder gaudir de diferents tallers a la carpa del Xató Experience, una àrea de jocs i inflables, una trobada de plaques de cava i una ruleta solidària a benefici de la Asociación de Rescate y Defensa Animal, en la qual es van recaptar 531 euros.

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha destacat els actes d'un cap de setmana «en què s’han pogut viure diferents experiències al voltant del xató del Vendrell», i en què hi ha hagut una bona afluència de visitants. També s'ha fet un concurs d’Instagram amb fotos de les activitats amb el hashtag #xatonadaelvendrell2019. Els guanyadors es faran públics el divendres 8 de febrer.

Els guanyadors del Concurs de Mestres Xatonaires del Vendrell del 2019.
Els guanyadors del Concurs de Mestres Xatonaires del Vendrell del 2019. | Ajuntament del Vendrell

 

Ruta de Tapes Xató Experience

Després del cap de setmana de la Xatonada, ara arriba la primera Ruta de Tapes Xató Experience, del 7 al 17 de febrer, organitzada pel Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès i l’Associació de Comerciants del Vendrell (CIT), amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell. Diferents establiments de la ciutat oferiran tapes creatives relacionades amb el xató acompanyades per una copa de vi DO Penedès pel preu de tres euros. Podeu veure una galeria de fotografies de la Xatonada Popular del Vendrell 2019 en aquest enllaç.

La Rambla del Vendrell, durant la Xatonada Popular 2019.
La Rambla del Vendrell, durant la Xatonada Popular 2019. | Ajuntament del Vendrell

 


Comentaris