La Festa de la Bicicleta del Vendrell reuneix un miler de persones

S'han recollit 345 euros per l'Associació Afibromed
La carrossa dels Pastorets ha obtingut el primer premi. | Ajuntament del Vendrell

 

Prop d'un miler de persones han pres part aquest diumenge 2 de juny a la 77a edició de la Festa de la Bicicleta del Vendrell. Els participants van recórrer els carrers del Vendrell abans d'arribar a la Rambla. Aquest any també s'ha permès la participació de patinets i monopatins, sempre que aquests no fossin elèctrics, amb la intenció d'adaptar la festa a altres modalitats de mobilitat sostenible. La banda Brass The Gitano va posar el toc musical a la jornada.

 

Pel que fa a la campanya solidària 'Pedalem junts per una mateixa causa', s'han recollit un total de 345 euros, que s'entregaran a l'Associació Afibromed, una entitat que vol donar visibilitat a les persones que estan afectades per la fibromiàlgia. Un cop a la Rambla, es van donar a conèixer els guanyadors en les diferents categories, entre els quals hi havia la millor carrossa, que va ser la dels Pastorets del Vendrell, que representava el vaixell Mississipí, seguida de les carrosses de les escoles Sagrat Cor, Àngels Garriga, Marta Mata i l'escola bressol Mestral.

 

Els premis de la Festa de la Bicicleta 2019

El premi al grup més nombrós va ser per a l'escola Àngels Garriga, amb 135 participants, mentre que el grup més nombrós no escolar va ser el dels Pastorets. Els altres premis van ser pel grup que ve de més lluny (l'escola La Parellada de Santa Oliva), el grup més divertit i original (primer premi per a l'escola La Parellada de Santa Oliva, i el segon per a l'escola bressol Mestral), i la bicicleta més original, que va ser la del Dibuixant del Penedès.

 

Durant el cap de setmana s'han celebrat altres activitats relacionades amb la festa, i impulsades per la regidoria de Festes, el Club Open Natura i l’Agrupació de Cultura Popular l'Embarcada. Entre elles s'ha fet la 12a pedalada nocturna i una gimcana familiar. Un any més, el Vendrell ha encoratjat els seus ciutadans perquè passin un diumenge amb la bicicleta com a element protagonista.

 

L'escola Àngels Garriga ha estat el grup més nombrós. | Ajuntament del Vendrell

 

També et pot interessar: