La Festa de la Bicicleta del Vendrell s'obre als patinets i monopatins

Els actes s'ajunten amb els de la Setmana de l'Embarcada

La 77a edició de la Festa de la Bicicleta del Vendrell arriba amb diferents novetats importants. Una d'elles és que la celebració, que s'acostuma a fer l'últim diumenge de maig, enguany es retarda fins al 2 de juny, per les eleccions municipals. Això fa que els actes coincideixin amb els de la Setmana de l'Embarcada, el que ha portat a fusionar els dos esdeveniments en el mateix cap de setmana. També es comptarà amb el suport del Club Open Natura per organitzar diversos dels actes previs.

A més a més, la festa es vol adaptar als nous temps, i per primer cop estarà permesa la participació de patinets i monopatins, sempre que no siguin elèctrics. D'aquesta manera, la tradicional festa vendrellenca vol incloure aquestes noves modalitats «sense perdre l'essència de la celebració, una festa col·lectiva, sostenible, ecològica, saludable i amb respecte cap al medi ambient», segons han apuntat des de l'organització.

Actes previs del divendres i el dissabte

Els actes de la 77a Festa de la Bicicleta del Vendrell tindran diferents actes previs que començaran el divendres 31 de maig amb la dotzena edició de la Pedalada Nocturna, que sortirà a les nou del vespre de la Rambla. Les inscripcions, a un preu de cinc euros, es poden fer fins al mateix dia 31 a la regidoria de Festes (la Rambla, 24) i a la botiga Big Bikers (C/Pau Casals, 50-54). Inclouen assegurança, botifarrada i un obsequi.

El dissabte 1 de juny hi hauran diferents actes impulsats per l'Embarcada, com una gimcana familiar a la plaça Nova a les deu del matí, seguit d'un taller de circ i un concert vermut. A la tarda es farà una cercavila dels grups de cultura popular pels carrers del centre i a la nit un concert a la plaça Nova.

Diumenge 2 de juny, la Festa de la Bicicleta

El diumenge 2 es fa la Festa de la Bicicleta, amb sortida a les onze de l'avinguda del Camp d'Esports. El recorregut passarà pels carrers de l'avinguda del Baix Penedès, Roquetes, Sant Jordi, Indústria, Puig i Llagostera, plaça Nova, Muralla, Quatre Fonts, Om, Mar, Isidre Ribas, Cerdanya, Prat de la Riba i arribada a la Rambla.

A les 12.30 hores actuarà el grup musical Brass The Gitano a la Rambla, i a la una s'entregaran els premis. Com és habitual, la festa té un component solidari sota el lema de 'Pedalem Junts per una Mateixa Causa', amb butlletes solidàries que es poden trobar a diferents establiments del Vendrell. Enguany, es fa en benefici de l'associació Afibromed, amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, que és el 12 de maig

Altres notícies relacionades:


Comentaris