El festival de Cultura Urbana desborda la plaça Nova del Vendrell

Un centenar de persones participen a la competició de 'break'
La plaça Nova s'ha quedat petita durant la 9a edició del Cultura Urbana. | Ajuntament del Vendrell

 

La novena edició del festival de Cultura Urbana del Vendrell, celebrada aquest dissabte 28 de setembre, ha estat la que ha congregat més participants, confirmant que la ciutat ja és la capital de referència d'aquest estil a la regió de Tarragona. La munió de gent que es va concentrar a la tarda a la plaça Nova va deixar petit aquest emplaçament del centre del Vendrell, on es van fer les competicions de 'break' i les batalles de galls.

 

Abans, al matí, es va fer el concurs de grafits a la part inicial de la via verda, en la qual hi van prendre part quinze participants provinents de diferents llocs de Catalunya. Tots ells van estampar el seu art als murs de contenció que separen la via verda de la via del tren. El guanyador de la categoria de dibuix va ser Mario Catalán 'Lough', de Barcelona, mentre que el guanyador de la categoria de signatura va ser Rossend Suau 'Sendo', de Calafell.

 

Expectació per veure la competició de 'break' i la batalla de galls

L'acte central de la jornada va tenir lloc a la tarda. Més de cent persones van prendre part a les diferents categories de la competició de 'break'. A l'apartat de 'Bkids' el guanyador va ser Lil God, de Sabadell, que va superar a Magic One, de Londres, a la final. Lil God prendrà part ara a una competició a nivell espanyol. En la categoria femenina de Bgirls, la francesa Audrey es va imposar a la final a la barcelonina Sofi. La victòria li permet participar a una final europea que es farà a Leipzig, Alemanya. 

 

Per últim, en el Bboys Open es va imposar el saragossà Guille, que participarà a una final d'àmbit mundial a Sacramento, els Estats Units. El finalista va ser el rus A.D. Precedit. Tot seguit va tenir lloc la batalla de galls, amb una participació d'una trentena d'MC's, i on va resultar guanyador el reusenc Husky, per davant del vendrellenc Nay. Després de l'èxit de la jornada, el regidor de Joventut, Rubén Gràcia, ha remarcat que el Cultura Urbana «ja és referència a nivell mundial i serveix per demostrar que al Vendrell i comarca hi ha moltes persones que segueixen aquesta modalitat artística contemporània que cada dia està més present en la nostra societat».

 

El concurs de grafits s'ha fet enguany a la via verda. | BP Diari

 

"Novetats a les escoles d'adults del Vendrell i Calafell" "El nou institut escola del Vendrell ja té nom"