Exterior de l'Escola de Música Pau Casals del Vendrell.

La Fiscalia no investigarà la modificació del contracte de l'Escola de Música del Vendrell

El ministeri públic comunica a l'Ajuntament que els fets ja han prescrit

Gerro d'aigua freda al voltant del cas de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell. Segons ha avançat l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, a aquest mitjà, la Fiscalia ha comunicat al consistori que no durà a terme cap investigació sobre la modificació del contracte que es va fer el 2010 i que hauria pogut suposar un sobrecost de 30 milions d'euros per l'Ajuntament. La raó: els fets sota sospita ja han prescrit.

En una entrevista que Martínez ha concedit a TarragonaDigital —i que es podrà llegir de forma íntegra el pròxim dilluns 4 de gener— el batlle ha revelat que el consistori ja ha rebut el comunicat de la Fiscalia on s'informa que l'assumpte ja «ha prescrit», amb el qual, «sense entrar en el fons, ens diu que per aquesta via ja no hi hauria més recorregut».

Determinar «responsabilitats»

L'Ajuntament del Vendrell va decidir, el passat mes de gener, portar a la Fiscalia tota la informació relativa al contacte que es va modificar el 2010, després que així ho aconsellessin els serveis jurídics municipals. Es creia que així es podria determinar si hi havia «responsabilitats» per un seguit d'irregularitats detectades durant aquell tràmit, que haurien pogut suposar un sobrecost de 30 milions d'euros pel consistori.

Però sembla que el pas s'ha fet massa tard, ja que que els fets que s'haurien d'investigar ja han prescrit. Davant d'això, la Fiscalia dona l'assumpte per tancat, i ara caldrà saber si l'Ajuntament farà el mateix, ja que, tot i que encara podria portar el tema a la justícia, difícilment això tindrà conseqüències. A finals del passat 2019, l'Ajuntament i l'empresa mercantil Escola de Música i Auditori Plaça Tívoli SL van arribar a un acord per tancar el litigi que tenien obert als tribunals

Amb l'acord es va donar per extingit el contracte modificat del 2010 i l'Ajuntament va pagar 2,4 milions d'euros per les obres del projecte complementari del 2009. Pel que fa a la llicència ambiental que el centre encara no té, Martínez assegura que s'estan certificant els diferents aspectes necessaris per obtenir-la i que l'assumpte ja està «força avançat».