El foc va cremar unes quinze hectàrees entre Albinyana i Bonastre.

La Fiscalia apunta al mal estat d'una línia elèctrica com a causa d'un incendi a Albinyana el 2016

Demana que es jutgi el responsable del manteniment de la línia, pel foc dels dia de Reis del 2016

La Fiscalia apunta al mal estat d'una línia elèctrica com a possible causa d'un incendi que es va produir el dia de Reis del 2016 a Albinyana, a la zona coneguda com a Coll de la Font d'en Benet. Segons informa el Diari de Tarragona, el ministeri públic creu que el foc va començar pel trencament d'un cable de conducció elèctrica, que hauria provocat que una part caigués a sobre de la vegetació, al lloc on es va iniciar l'incendi.

En l'escrit que s'ha remès al Jutjat de Primera Instància número 1 del Vendrell, la Fiscalia demana que es jutgi el responsable de manteniment de la línia. Una línia que, segons el rotatiu, és propietat d'Endesa. El mateix Diari assegura que la companyia elèctrica ja ha presentat recurs. La Fiscalia arriba a aquestes conclusions per les informacions dels Agents Rurals. La manca de manteniment hauria provocat un entroncament en mal estat, que hauria causat l'augment de temperatura del cable fins a provocar el seu trencament.

14,3 hectàrees al Massís del Bonastre

L'incendi del 6 de gener del 2016 es va declarar al migdia al Coll de la Font d'en Benet, un espai forestal que es troba a tocar de la carretera que va d'Albinyana a Bonastre. Va cremar 14,3 hectàrees de vegetació, i va necessitar la intervenció de 27 dotacions dels Bombers, entre els vehicles d'aigua, les unitats del Grup d'Actuacions Forestal (GRAF), i els mitjans aeris. El fort vent que feia aquell dia en va complicar les tasques d'extinció. També hi van actuar els Agents Rurals, l'ADF, el SEM, els Mossos d'Esquadra i policies locals.

Un cop apagat el foc, des del Departament d'Interior de la Generalitat ja es va apuntar que la possible causa del mateix hauria estat el trencament d'un cable elèctric, un extrem que ara certifica la Fiscalia en el seu escrit. Caldrà veure ara si aquest trencament es va produir per la manca de manteniment, tal com demana el ministeri públic, o per altres causes. 

El foc va cremar unes quinze hectàrees entre Albinyana i Bonastre.
El foc va cremar unes quinze hectàrees entre Albinyana i Bonastre. | BP Diari

 


Comentaris