GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Fundació Pau Casals manté, per ara, el concert commemoratiu del juliol al Vendrell

L'entitat ha ajornat els esdeveniments del maig i el juny
Pau Casals dirigint la seva orquestra en un assaig. | Fundació Pau Casals
 

La Fundació Pau Casals s'ha vist obligada a ajornar diferents actes que estaven previstos durant el maig i el juny amb motiu del centenari de l'Orquestra Pau Casals, entre ells els tres concerts que s'havien de fer els dies 19, 21 i 22 de juny a l'Auditori de Barcelona, amb la Camerata Salzburg, The Orchestra of the Age of Enlightenment i l'Orchestre de Paris. També s'ha cancel·lat el concert del violoncel·lista Steven Isserlis previst pel 18 de juny al Palau de la Música Catalana.

 

Es manté el concert del 10 de juliol al Vendrell

Per contra, l'entitat manté, de moment, les activitats previstes per l'estiu, entre elles el concert que hauria de fer l'Orquestra Simfònica Camera Musicae a la plaça Nova del Vendrell el 10 de juliol. Aquest concert servirà per recordar el que el mateix Pau Casals va dirigir en aquest mateix emplaçament l'any 1927, el dia que va rebre un homenatge per part de la seva vila nadiua.

 

La Fundació espera que el concert es pugui fer complint les condicions i els requisits d'higiene i seguretat establerts per les autoritats. Sí que es buscaran noves dates pel concert que l'Orquestra Camerata XXI havia de fer a l'Auditori Pau Casals el 23 de maig. També està prevista pel 26 de novembre la inauguració de l'exposició del centenari de l'orquestra al Museu Pau Casals del Vendrell.

 

Aquest any 2020 es commemora el centenari de l'Orquestra Pau Casals, que el Mestre va engegar després de tornar a Catalunya el 1919 des dels Estats Units, on va viure durant uns anys.