Imatge d'arxiu d'un sanitari amb una vacuna

Gairebé mig miler de vacunats al Baix Penedès, amb una lleugera millora dels indicadors

Tant el risc de rebrot com l'RT i la taxa de positivitat es redueixen els últims set dies

Petita treva del coronavirus al Baix Penedès. Després de diverses setmanes amb xifres a l'alça, les últimes dades del Departament de Salut d'aquest dilluns 11 de gener marquen un canvi de tendència, que caldrà veure si es manté en els pròxims dies. En els últims set dies amb dades consolidades —de l'1 al 7 de gener— s'ha registrat un descens del risc de rebrot, de la velocitat de propagació (RT) i de la taxa de positivitat.

Així, el risc de rebrot ha passat dels 585 punts als 456 de l'última setmana, mentre que l'RT ja se situa per sota de l'1 (0,96), mentre que la setmana anterior era d'1,39. La taxa de positivitat encara és molt alta (11%) però també es redueix respecte al 13% de la setmana anterior. Preocupa encara la situació assistencial, amb 59 persones ingressades amb la Covid a l'Hospital del Vendrell.

Gairebé mig miler de vacunats

La millora temporal de les dades coincideix amb un augment de les vacunacions al Baix Penedès, una de les comarques on la campanya ha començat de forma més lenta. Fins a aquest 11 de gener s'han vacunat ja 452 persones, de les quals 117 són del Vendrell i 110, de Calafell, els dos únics municipis dels quals en dona dades separades el Departament de Salut.

El risc de rebrot també baixa a les dues poblacions, situant-se en els 571 punts al Vendrell i els 473 a Calafell, així com l'RT que ara és d'1,07 a la capital i de 0,97 a Calafell. En canvi, el percentatge de proves positives segueix sent del 13% en ambdós municipis. L'ABS del Vendrell, que fa una setmana era la tercera que més positius detectava a Catalunya, també ha reduït les seves xifres i ha detectat menys contagis durant l'última setmana, 121 per 137 l'anterior. Ara és la sisena de Catalunya amb més casos.