Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

La pluja provoca canvis en actes de la festa major de Santa Tecla 2019

Una galeria francesa acull una exposició sobre Apel·les Fenosa

La mostra aplega un conjunt de 44 obres del seu fons i del Llegat Fenosa
Una de les fotografies que es poden veure a la mostra. | Ajuntament del Vendrell

 

La Galeria Des Hospices, de la població francesa de Canet-en-Roussillon, acull a partir d'aquest divendres 28 de juny una exposició sobre l'escultor català Apel·les Fenosa. Titulada amb el nom de 'Univers Fenosa', la mostra ha estat comissariada per la Fundació Apel·les Fenosa i aplega 44 obres del seu fons i del Llegat Fenosa, que es podran veure en aquesta vila del Rosselló, pròxima a la ciutat de Perpinyà.

 

L'exposició estarà oberta fins al 29 de setembre i servirà per apropar als espectadors el món de l'escultura de Fenosa, però també les seves altres passions que donaven forma a la seva sensibilitat. Així, a més de les diferents obres de Fenosa, també es tracta la seva amistat amb bibliòfils com Jacques Guérin, Pierre Berés, Irving Davis o Joan Gili.

 

Una altra de les seves passions manifestes va ser Pablo Picasso, a qui va conèixer el 1923 i amb qui va mantenir una profunda amistat. A la mostra s'hi poden veure dibuixos de Picasso regalats a Fenosa. La relació entre Coco Chanel i Fenosa i els retrats que va fer de Nicole Fenosa, Paul Eluard o Jean Cocteau també formen part de l'exposició. 'Univers Fenosa' s'acompanya d’una mostra de Jean Marie del Moral dedicada als Ateliers d'Artistes.

 

Concert de gralles al Museu Deu

Pel que fa a l'activitat cultural al Vendrell, aquesta passa per un concert de gralles que es farà aquest divendres 28 de juny als jardins del Museu Deu, a càrrec de les Gralles del Baix Penedès i els Grallers d'Altafulla. Totes dues formacions interpretaran durant una hora peces com 'Marxa dels Raiers', 'Ofertori de l'Astó', Marxa Regular', Polca dels Tararí', 'Pericon dels Macaris', 'El Recluta' o 'El graller'. El concert és gratuït per a tothom i començarà a les vuit del vespre.

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris