Una galeria francesa acull una exposició sobre Apel·les Fenosa

La mostra aplega un conjunt de 44 obres del seu fons i del Llegat Fenosa
Una de les fotografies que es poden veure a la mostra. | Ajuntament del Vendrell

 

La Galeria Des Hospices, de la població francesa de Canet-en-Roussillon, acull a partir d'aquest divendres 28 de juny una exposició sobre l'escultor català Apel·les Fenosa. Titulada amb el nom de 'Univers Fenosa', la mostra ha estat comissariada per la Fundació Apel·les Fenosa i aplega 44 obres del seu fons i del Llegat Fenosa, que es podran veure en aquesta vila del Rosselló, pròxima a la ciutat de Perpinyà.

 

L'exposició estarà oberta fins al 29 de setembre i servirà per apropar als espectadors el món de l'escultura de Fenosa, però també les seves altres passions que donaven forma a la seva sensibilitat. Així, a més de les diferents obres de Fenosa, també es tracta la seva amistat amb bibliòfils com Jacques Guérin, Pierre Berés, Irving Davis o Joan Gili.

 

Una altra de les seves passions manifestes va ser Pablo Picasso, a qui va conèixer el 1923 i amb qui va mantenir una profunda amistat. A la mostra s'hi poden veure dibuixos de Picasso regalats a Fenosa. La relació entre Coco Chanel i Fenosa i els retrats que va fer de Nicole Fenosa, Paul Eluard o Jean Cocteau també formen part de l'exposició. 'Univers Fenosa' s'acompanya d’una mostra de Jean Marie del Moral dedicada als Ateliers d'Artistes.

 

Concert de gralles al Museu Deu

Pel que fa a l'activitat cultural al Vendrell, aquesta passa per un concert de gralles que es farà aquest divendres 28 de juny als jardins del Museu Deu, a càrrec de les Gralles del Baix Penedès i els Grallers d'Altafulla. Totes dues formacions interpretaran durant una hora peces com 'Marxa dels Raiers', 'Ofertori de l'Astó', Marxa Regular', Polca dels Tararí', 'Pericon dels Macaris', 'El Recluta' o 'El graller'. El concert és gratuït per a tothom i començarà a les vuit del vespre.

 

També et pot interessar:

Més notícies de la categoria Baix Penedès